:: Forum › Tisse-træls uden ID
-> Funddebatten

#1: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 9:58 pm
    ----
Når nu en eller anden gør sig den ulejlighed at uploade et billede af en genstand og spørger efter ID er det mildest talt træls at mange blot siger siger 'ja' el. lign. hvis finderen spørger om genstanden er et eller andet konkret - eller bare siger 'nej, det er det ikke' eller 'fint fund' etc. - uden i øvrigt at begrunde det.
Hvis DU skriver en kommentar til en genstand, så BEGRUND venligst dit gæt på genstandens funktion/type og forsøg også gerne med en nærmere datering!
Der er næsten ingen faglærte eksperter, der kommenterer fast herinde, så det er ekstra vigtigt at DU gør dig den anstrengelse at komme med et link eller en nærmere begrundelse, så det ikke bare flagrer i vinden som en løs påstand!

Carry on! :tommel:


Sidst rettet af Thosland [JanH] den Lør Apr 19, 2014 11:09 pm, rettet 1 gang

#2: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:01 pm
    ----
Hej Jan.. Er du så en af de faglærte som bør udtale sig... ?..
Har lige læst en 10 -12 sider tilbage, og kan ikke rigtig finde nogen af overnævnte kommentarer.. en enkelt eller to.. Og de var skrevet i en sammenhæng...
Der var andre sjove kommentarer som denne - ja, eller osse er det en dejskraber, en pinpointer eller spidsen af en jetjager, men tak for præciseringen.
Vi gør vist alle vores bedste for at hjælpe..
SÃ¥ "We Carry On.".. :tommel:

#3: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:04 pm
    ----
Ja nogle forsøger mere ihærdigt end andre, ik da Blink

Og nej, jeg er ikke faglært griner - men jeg forsøger da at give begrundet ID på ting, som jeg faktisk har en idé eller et gæt på hvad er, og ikke bare en 'tom' kommentar.

PS - den post du citerer fra er faktisk mit tørre reply til én der bare kom med et skud fra hoften på en af mine genstande, uden i øvrigt at begrunde det med noget sagligt. Just to keep it straight.

#4: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:19 pm
    ----
Jeg var helt klar over det var din post.. Og egentlig bør man vel holde en seriøst tone til ens forespørgelser...
Det er i virkeligheden mere "trælst" at der så ikke kommenteres på ens indput til evt tid, sted og anvendelse så at sige.. Ofte når man skriver et indlæg til en ID, så vækker det jo både ens og andres tanker omkring genstanden.. Så selv om man evt ikke er enig i de bud der kommer på ens fund, så kan de i sidste ende fører frem til den endelige ID..
Som side bemærkning, kan jeg sige at i England vil de oftes også gerne have fundomstændighederne med.. Setting, maskine og om det er stub, græs eller pløjet osv..

#5: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:31 pm
    ----
Ja fuldstændig enig :yes: I den bedste af alle verdener!
Heldigvis er du jo en af dem, der sørger for at komme med kvalificerede bud, så det er jo ikke særlig møntet på dig Blinks

Og joh, det har du da ret i, men af og til må man også sætte hårdt mod hårdt og forlange at folk forholder sig seriøst til det fremlagte, og ikke 'bare' fyrer noget af, derfor giftigheden... der skal selvfølgelig være plads til gemene tillykker, men det er jo ikke dem vi virkelig varmer os ved i længden...

Spilledåse

#6: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:39 pm
    ----
Danzigman skrev:
Som side bemærkning, kan jeg sige at i England vil de oftes også gerne have fundomstændighederne med.. Setting, maskine og om det er stub, græs eller pløjet osv..

Desværre er vi heller ikke pÃ¥ dette punkt sÃ¥ professionelle her i andedammen Tænke

#7: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:56 pm
    ----
Hvis der kommer et fund på med 0 kommentarer, er det ikke videre genialt at skrive 'grydeske' eller hvad man nu tror det er, uden at begrunde det yderligere. Det er heller ikke smart kun at skrive 'fint fund' el. lign., bare fordi man kan.
Jeg er ikke perfekt - jeg har selv lagt 'tomme' kommentarer af og til - men jeg forsøger virkelig at tage mig selv i det, hvilket går bedre og bedre - og jeg finder også større glæde i at kunne give ID til mere 'ubetydelige' ting, der faktisk gør en forskel for finderen - ofte nyere brugere. Jeg synes selvfølgelig man skal sige tak for ID'et, men det gør mig ikke det store.
Derimod er det en meget kedelig lemming-tendens der florerer herinde, at 'alle' skal sige tillykke til de fine fund og kappes om at identifiere, mens en masse andre fund lider en stille død, og der heller ikke kommer yderligere faglige diskussioner ud af det. Jeg forstår godt, at mange foretrækker at benytte Facebook og deslige til den slags, for dette forum er åbenbart ikke foraet til den slags seriøsitet...

#8: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Hans Henrik Hansen [Hans Henrik]Skælskør IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 9:20 am
    ----
Jeg er enig i det meste af det du skriver, Jan. Men der er også nogle af de "gamle" detektorfolk herinde, som gerne vil hyldes og være i fokus. Uden at de selv, kan komme med kommentar til andres fund. Det er heldigvis kun nogle enkelte, der har det sådan. Jeg har haft stor glæde af at uploade fund og få hjælp til id. Jeg prøver også selv at komme med id på mine egne fund og prøver efter bedste evne at hjælpe andre. Billederne der bliver uploadet, er måske også engang imellem så dårlige, at det kan være svært at se, hvad det evt, er folk har fundet. Jeg uploadet i starten også nogle frygtelige billeder. Derfor fik jeg måske heller ikke så meget respons, tilbage på de fund. Det er dog blevet bedre med mine billeder og jeg får god respons tilbage nu. Vi yder vel alle det bedste som vi kan, for at hjælpe hinanden. Steen, Tommy, Tobias og mange af de andre dygtige amatører herinde, har da lært mig meget. Det skal i have mange TAK For. Samt Tak til alle dem som samtidig prøver at hjælpe og kommenterer ens fund og besvarer evt. spørgsmål. Der skal være plads til alle, uanset hvor dygtig eller ej man er.
Fortsat God PÃ¥ske.
Mvh Hans. Smil

#9: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Bo Joachim [Bo Joachim]Slagelse IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 10:44 am
    ----
Som udgangspunkt, så er folk på dette forum for at dele en fælles interesse og oplevelse - Der er, og vil naturligvis være udfald både blandt erfarne, og som mig meget lidt erfarne dp'ere som ikke endnu kan bidrage med noget opklarende til en genstand, men jeg syntes hele tiden jeg bliver klogere, og vil derfor med tid kunne bidrage mere og mere, og det giver jo go' mening.

Nyd de indlæg du kan JanH og abstrahere fra resten, ellers løber du sur i det.

& Go' påske herfra.

#10: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 11:39 am
    ----
Ja JanH - nogen synes måske også det er træls, at du skriver det er træls, at nogen kommer med trælse kommentarer - sådan er vi så forskellige. Se på de positive ting og ignorer resten - ellers får du mavesår. Jeg bidrager med det jeg kan, men - der er nogle ting jeg IKKE gider kommentere på. Fx. dårlige oploads, oploads uden fundoplysninger, mål eller vægt, spam o. l. Allerbedst er det selvfølgelig ved ID-kommentarer at linke til et lignende fund, men såfremt man får ID på sit fund, må man jo også gerne selv søge lidt oplysning på nettet og andre steder om netop den ting - det hele behøver jo ikke at blive serveret.

#11: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 5:20 pm
    ----
Ærlig talt, så synes jeg, at det er "en storm i et glas vand", JanH.
Det er vel meget naturligt / menneskeligt, at flotte fund får mange kommentarer / lykønskninger, mens mere alm. fund får mindre kommentarer.
Desuden er det også ganske naturligt, at fund, som bare har titlen: "ID?" og ingen som helst info om noget som helst får 0, 0 - dut kommentarer, da det er svært at sige noget om en ting, som måske ikke har nogen "historie" overhovedet.
Når det er sagt, så mener jeg altså, at INGEN er forpligtede til noget som helst på et forum som DP.
Man kan kommentere, poste fund og debattere, hvis man har lyst, men man kan altså også lade være.
Det må være helt op til hver enkelt, vil jeg mene.


Sidst rettet af Steen Agersø [agersoe] den Søn Apr 20, 2014 6:43 pm, rettet 1 gang

#12: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 5:53 pm
    ----
Og så vil jeg også gerne ha en forklaring på, hvilken betydning det har for os, om fundet er gjort på en stubmark, en pløjemark, en majsmark og om det er sket i tørvejr eller regnvejr eller om det er fundet en søndag eller en fredag. Og om du går med en DEUS, en Minelab eller en C-Scoope - det kan da kun have akademisk interesse. Enhver detektor vil nok slå ud på en 10 cm. stor fibel, der ligger lige i overfladen.

#13: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 6:50 pm
    ----
Tommy, når jeg beder om lidt "info" handler det ikke om vejret eller ugedagen.
Det er mere, om den tilhører en tidsmæssig fundsammenhæng, og om der er gjort lignende fund på marken.
Alt andet lige hjælper det jo meget på muligheden for at give ID. :smilewide:

#14: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 7:11 pm
    ----
tommy skrev:
[i]Og så vil jeg også gerne ha en forklaring på, hvilken betydning det har for os, om fundet er gjort på en stubmark, en pløjemark, en majsmark og om det er sket i tørvejr eller regnvejr eller om det er fundet en søndag eller en fredag. Og om du går med en DEUS, en Minelab eller en C-Scoope - det kan da kun have akademisk interesse. Enhver detektor vil nok slå ud på en 10 cm. stor fibel, der ligger lige i overfladen.

Tommy det tilkommer nok mig at svare på den, da jeg skev om det.. Er personlig ret aktiv medlem i et andet forum.. Og der er det faktisk et "krav" at give så mange oplysninger som muligt - (Læs især Linket i første post til HAMMY CODE - www.metaldetectingforu...mp;t=63089 )
Dette er skabt for at læserne kan drømme lidt og selv vurderer deres setting og metode.. Især forskes der meget i setting for CTX og DEUS brugere. Findes der således en lille sølvmønt på en mineral befængt eller jern og skrammel fyld grund, Så vil andre gerne vide hvad stod Detektoren lige på i de forskellige parametre.. Jeg er så ikke selv så opsat på de informationer, og angiver sommetider for sjov også vind hastighed og skydækkke.. :smilewide:
Som du siger så finder de fleste detektorer jo også mønten.. Men noget ligger altså dybt og er måske guld, så de går meget op i det..
Tror vi her hos os skal være glade hvis alle får fotoet skarpt og velbelyst, samt lige får størrelsen med..

#15: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tobias Bondesson [Tobias]Malmö, Sverige IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 8:40 pm
    ----
En intressant diskussion synes jag. Jag kan förstå och uppskatta ambitionen i JanH's förslag, men att sätta upp fasta kriterier för hur vi ska kommentera fund (och rimligen då också kriterier på oploads af fund) tror jag till slut skulle leda til en utarming av forumet. Jag mener det er godt at taerskeln er lav och man er fri at oploade en billede på en modern knap eller det 3:e guldhorn, samtidigt som man er fri at som kommentar skrive et kort "tillykke" eller en hel artikel.

I övrigt - och måske mer relaterat til JanH's specifika eksempel - så anser jag at som man spörger får man svar. Hvis man kun skriver "Er det en fibel?" som kommentar til sin opload så må man acceptera et simpelt "ja" eller "nej" som svar.

#16: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 8:57 pm
    ----
Well, det var da rart at se Tordenskjolds soldater samlet endnu engang griner

Nej, jeg får ikke mavesår eller ligger søvnløs over det - jeg havde bare lyst til at komme med et velment og nødvendigt surt opstød - og jeg havde heller ikke regnet med andre udtryk for gensvar end dem jeg ser anført ovenfor, men jeg fik det sagt/skrevet og det var rart :yes:

Jeg taler dog ikke blot på egne vegne - det er en kritik af foraet der desværre både er ret udbredt (og velbegrundet), og som sikkert også medvirker til, at der ikke er så mange aktive brugere herinde, som der kunne være.

#17: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tobias Bondesson [Tobias]Malmö, Sverige IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 9:17 pm
    ----
JanH skrev:

Jeg taler dog ikke blot på egne vegne - det er en kritik af foraet der desværre både er ret udbredt (og velbegrundet), og som sikkert også medvirker til, at der ikke er så mange aktive brugere herinde, som der kunne være.

Jag har lite svårt att tro att folk undviker detta forum bara för at nogen siger "tillykke" som kommentar eller ikke har et link til en exakt parallell ved et forslag til id. Har du nogle referenser, eller måske en link eller to, som styrker dit uttalande griner

#18: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 9:23 pm
    ----
JanH skrev:
Jeg taler dog ikke blot på egne vegne - det er en kritik af foraet der desværre både er ret udbredt (og velbegrundet), og som sikkert også medvirker til, at der ikke er så mange aktive brugere herinde, som der kunne være.

Den var anderledes... Og tror da ikke her er medlemstvang eller andet..
Og Sjovt som tingene forandre sig, da jeg egentlig godt kunne se mig selv have fyret sådan en kommentar af for nogle år siden..
Men tro mig sammenholdet og den gensidige forståelse er blevet meget forbedret de sidst år. Vi har nok os "Tordenskjolds soldater" indset at forståelse og venskaber går meget længere end diverse småkonflikter.. Vi er og blive forskellige med forskellige jord og evner.. Men vi har det rart og sjovt når vi alt for sjældent mødes.. Jeg mener personligt at dette er et velbesøgt og velfungerende forum.. Her er altid hjælp at finde.. Rigtige "Speed" ID kan man i en vis udstrækning få på Facebook.. Men en time eller to senere er de sjovt nok også vist frem her.. Så nogle kunder i butikken må her da være.. :tommel:

#19: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 10:07 pm
    ----
Nåja, så siger vi det - hver sin oplevelse! griner

Men det er da godt at de fleste deltagere her i tråden er tilfredse med tingenes tilstand, og taler på alles vegne - så er det nok bare mig der opfatter DP helt forkert................

Og da jeg nu har sagt, hvad der skulle siges, føler jeg mig heller ikke forpligtet til at svare yderligere på kommentarer, der ikke er relevante for pointen med tråden. Blinks

God jagt derude :tommel:

#20: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 10:12 pm
    ----
@JanH, hvad med om du selv "kom ind i kampen" og brugte noget mere tid her, så ville kvaliteten sikkert stige gevaldigt???
Det er p..... irriterende, at skulle kaldes nedladende for "Tordenskjolds soldater" bare fordi man er aktiv her på siden og gerne vil hjælpe folk med ID.
Men altså som sagt før, så mener jeg, at man kan være med på det niveau, som man selv ønsker.
Men folk, som hele tiden skal brokke sig over et eller andet "manglende niveau" mener jeg selv skal bidrage for så at højne dette "lave" niveau.
Det mangler vi stadig at se, efter min opfattelse. Forvirret

#21: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 10:33 pm
    ----
Steen - jeg er som hovedregel herinde af og til, når jeg virkelig har noget, jeg gerne vil have ID på, eller hvis jeg har ledige stunder, ellers ikke. Og når jeg er her, forsøger jeg som regel også at lægge nogle fyldestgørende kommentarer på de fund, jeg har noget at bidrage til og ved noget om. Så på den måde er jeg formentlig ligesom mange andre andre herinde.

Det eneste jeg anholder er, at man som ovenfor anført giver 'tomme' kommentarer til fund eller slet ingen til 'mindre interessante' fund. ALLE FUND FORTJENER ET ID.

Og jo, alle fora har deres Tordenskjolds soldater - og det er da på sin vis en hæder, hvis disse virkelig opfylder deres selvbestaltede roller. Og hvis ikke, skulle de måske bare holde deres .... mere end de gør!

Du og andre kan jo også dele lidt mere gavmildt ud af Jeres enorme font af viden til de stakler, der uploader knapt så fine og knapt så flot fotograferede genstande herinde. Det ville da være skønt - kom dog selv ind i kampen!

Punktum herfra, uanset om I piber eller synger griner

#22: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 10:39 pm
    ----
Det er dog helt utroligt.
NÃ¥r du fÃ¥r lidt modspil til dine pÃ¥stande, sÃ¥ lukker du bare diskussionen? Tænke
Jeg mener faktisk, at mange (og i al beskedenhed også jeg selv) så vidt muligt giver kommentarer til så meget som de vel orker.
Hvad kan du forlange mere?
Du er da nok velkommen til at finkæmme alle billederne og skrive til dem, som du mener har fået for lidt kommentarer.
Men du skyder gråspurve med kanoner og retter under alle omstændigheder skytset imod de forkerte.
Jeg er enig i, at alle fund fortjener ID, men jeg giver altså ikke ID (-forsøg) på fund, som jeg bare ikke aner, hvad er .... !!!

#23: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 12:38 am
    ----
"ALLE FUND FORTJENER ID" - jamen DP er jo ikke et serviceorgan, hvor man bare kan smide alle sine fund op og regne med at få ID i løbet af nul-komma-fem. Spec. ikke, når nogle ikke en gang gider gøre sig den ulejlighed, at lave nogle ordentlige oploads, men bare smider nogle utydelige billeder op af en bunke ting. Det er selvfølgelig at sætte tingene på spidsen - men overdrivelse fremmer forståelsen. Og så har jeg den opfattelse, at nogle heller ikke selv gider prøve at finde ID på deres ting - det er sgu nemmere lige at spørge Steen eller John eller en af de andre soldater. Og mht. til at oploade på Facebook i stedet for - ja, så skal man da nok få nogle ligegyldige og irelevante kommentarer eller en masse ligegyldige likes.

#24: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Chris Jarvis [Chris]Thisted IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 8:38 am
    ----
tommy skrev:
Og mht. til at oploade på Facebook i stedet for - ja, så skal man da nok få nogle ligegyldige og irelevante kommentarer eller en masse ligegyldige likes.

:thumbsup2:

#25: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 10:34 am
    ----
For lige at forsvarer facebook lidt.. Der findes faktisk flere gode grupper.. Facebook har sin styrke i at nogle kan upolade direkte fra marken med fieldshots, og ret hurtigt have en ID.. Og så det faktum at der er mange online og aktive giver en stor skare, som søger ID på mønt og genstande. Der vil jo altid være lidt "løse kommentarer" det kan næppe undgåes.. Facebook er lidt mindre forpligtende, og man kan tænke lidt ud af boksen og give ekstreme ID foreslag. Der er ofte lidt "brainstorm" over nogle ting..
Vil ikke her fremhæve nogle bestemte grupper.. Så alle nævnt og ingen glemt..

#26: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Flemming Nielsen [flemse]Kirkevangen 3 a Gørlev IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 10:50 am
    ----
Vi må lave et eliteforskerforum, for de rigtigt seriøse og dedikerede detektorfolk - så kunne der sidde en styregruppe, på max. 3 personer med en stærk leder i spidsen.
På denne måde kunne vi styre og kontrollere alle uvedkommende og useriøse indlæg.

Ej hvad ?

#27: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 10:58 am
    ----
flemse skrev:
Vi må lave et eliteforskerforum, for de rigtigt seriøse og dedikerede detektorfolk - så kunne der sidde en styregruppe, på max. 3 personer med en stærk leder i spidsen.
På denne måde kunne vi styre og kontrollere alle uvedkommende og useriøse indlæg.

Ej hvad ?

Godt tænkt Flemming Storgrin .. Kender ingen som detektorfolk der elsker topstyring og faste rammer.. Hvem skal vi vælge som præsident.. Blink

#28: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Flemming Nielsen [flemse]Kirkevangen 3 a Gørlev IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 11:30 am
    ----
Ja, hvem melder sig ?

Det er samtidig en psykologisk screening - hæ hæ hæ - fangede du den John ..

#29: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Hans Henrik Hansen [Hans Henrik]Skælskør IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 12:42 pm
    ----
Vi byder vel alle ind med den viden, som vi endnu engang har. Om det er på DP eller en Detektorgruppe på Facebook, er vel lige fedt. De fund som måske ikke får nogle kommentar, kan jo skyldes mange ting. Manglende mål, materialet og lidt for dårlige billeder osv. Der er også dem som mener, at man bare uploader billeder og regner med at andre bare skal kommer med id på deres fund. Der er mange herinde og på andre Detektorsider, som bruger meget tid på, at hjælpe med id og at svarer på spørgsmål. Det er ikke noget som man behøver at gøre. Men er en form for venlighed og hjælpsomhed og fælles interesse, for fortidsminderne. Hvis man ikke kan lide lugten i Bageriet, må man finde et andet et. Vi lever i et Demokratisk land, hvor vi kan vælge hvad vi vil. Vil man ikke være med på DP, så er der andre ligeså gode Grupper på Nettet. Jeg kan kun rose og takke alle dem, som har været behjælpelige, når jeg har haft brug for hjælp herinde. Lad os nu komme videre og hjælpe hinanden med at finde og bevarer, den danske Kulturarv. Hans. Smil
PS! Der kommer jo også fuldt ID på de fund, som man afleverer hos ens lokale Museum.
Hvis man er det mindste i tvivl, om det man har fundet er noget, så tager man det bare med til indlevering. Smil


Sidst rettet af Hans Henrik Hansen [Hans Henrik] den Man Apr 21, 2014 1:55 pm, rettet 1 gang

#30: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Apr 21, 2014 1:19 pm
    ----
Hørt Henrik - man er ikke forpligtet til en sk.., hvad angår ID af fund. Lige som man ikke er forpligtet til at gi et bidrag, når nogen samler ind til fx. et internat for pindsvin. At vi så som regel gør det og også med glæde, har så ikke noget med sagen at gøre.

#31: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Tir Apr 22, 2014 11:56 pm
    ----
Jeg gentager lige første post, eftersom tråden som sædvanlig herinde, er eller var ved at udarte til noget helt andet, end det der var meningen. Altså:

Når nu en eller anden gør sig den ulejlighed at uploade et billede af en genstand og spørger efter ID er det mildest talt træls at mange blot siger siger 'ja' el. lign. hvis finderen spørger om genstanden er et eller andet konkret - eller bare siger 'nej, det er det ikke' eller 'fint fund' etc. - uden i øvrigt at begrunde det.
Hvis DU skriver en kommentar til en genstand, så BEGRUND venligst dit gæt på genstandens funktion/type og forsøg også gerne med en nærmere datering!
Der er næsten ingen faglærte eksperter, der kommenterer fast herinde, så det er ekstra vigtigt at DU gør dig den anstrengelse at komme med et link eller en nærmere begrundelse, så det ikke bare flagrer i vinden som en løs påstand!

Bemærk at der er tale om en høflig henstilling - hvis nogle ikke føler sig forpligtet til at følge den, kan de gudhjælpemig bare lade være - og samtidig lade være med at kommentere henstillingen - TAK!

#32: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: John Kristensen [Danzigman]Læsø IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 8:33 am
    ----
Hvorfor.. Hvis spørgeren direkte spørger.. Er dette en "økse" - Svaret er JA... Da spørgeren allerede er klar over Øksers form osv.. Så er det vel svar nok.. Da du alligevel i din foregående tekst har konkluderet at vores indlæg er begrundet i "Gæt"
citat - Hvis DU skriver en kommentar til en genstand, så BEGRUND venligst dit gæt på genstandens funktion/type og forsøg også gerne med en nærmere datering!
SÃ¥ er et kort svar vel nok...
SÃ¥ problemet med JA og Fint er for mig ikke et problem..
Omvendt så er jeg enig i at det altid er godt at understøtte ens ID bud med ligestillede eller ens emner vist som link.. Medmindre det givne bud er helt åbenlyst logisk.
Dateringer kan være meget svært, og et præcis indsnævring er svært at give uden kontekst. Jeg ser gerne selv "bevis" for andres bud.. Af to grunde -1 for at lære noget af de dygtige.. Og 2 for at se om jeg tog fejl, og de havde "ret".. Især for mønter med dårligt præg og ringe information i præget, er det i de små detaljer at svaret ligger..
I øvrigt mener jeg at alle indlæg er gode indlæg, da det er indlæg der skaber Forum, og vi alle kan lære med tiden og få viden som kan deles.
Rigtig god dag til dig og alle andre..

#33: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Chris Jarvis [Chris]Thisted IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 1:35 pm
    ----
[quote="JanH"]Hvis der kommer et fund på med 0 kommentarer, er det ikke videre genialt at skrive 'grydeske' eller hvad man nu tror det er, uden at begrunde det yderligere.quote]

Ok. SÃ¥ kan man bare skrive: 'En grydeske. Fordi jeg synes det ligner en grydeske..'

#34: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 2:28 pm
    ----
@JanH - nu har ODF (igen) oploadet en masse fund (14 billeder til 8 fund), uden stort set andre oplysninger end hvad man kan se ud fra billedet. Disse fund gider jeg simpelthen ikke kommentere på, når man ikke gider gøre sig den ulejlighed at komme med fundoplysninger. Det er som om det er vigtigere at få promoveret navnet "ODF" end fundet. Hvad mener du JanH?

#35: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 11:21 pm
    ----
Hmm... både og Tommy.... hvis jeg har noget at sige om genstandene, plejer jeg at skrive det, uanset hvem der uploader, og uanset billedkvaliteten (hvis jeg ellers kan bare skimte bare nogle af detaljerne). Og hvis folk ber om ID på tid eller anvendelse, forsøger jeg da gerne. Hvis de ikke gør, er der som udgangspunkt heller ikke stor grund til at give, det giver vist sig selv.
Nu ved jeg tilfældigvis, at der bliver ført nøje regnskab med fundene hos foreningen (så vidt jeg har hørt), så mon ikke der er blevet foretaget en afklaring af, hvad genstandene er, eller repræsenterer, på et eller andet plan. Fint med mig at folk bare uploader for at vise frem og forhåbentlig få en masse ros - det er tvivlerne og mærkelige eller tilsyneladende ordinære ting af både ældre og nyere dato, der fortjener at blive set efter i sømmene af dem, der føler sig kyndige nok til det. Jeg gir f.eks. meget sjældent ID'er på oldtids- og middelaldermønter, dels fordi der allerede er nogle herinde, der ved langt mere om det end jeg, og dels fordi jeg som regler ikke føler mig i stand til at bedømme omskrifter, småtegn o.l. på disse, uden at have dem i hånden til nærstudering. Billeder er som regel bare ikke godt nok. Men respekt til dem der kan, tør og gør, både indenfor numismatikken og de andre fundgrene! Vær ikke bange for at give en forkert datering eller anvendelse - så længe den er baseret på erfaringen som tingfinder og med støtte i skriftlige kilder, går det nok. Og uanset hvad, bør man tage alt med forbi museet, der jo heldigvis i sidste ende afgør, hvad der er skidt og kanel :yes:

#36: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 11:29 pm
    ----
@ Chris - nej - og det ved du osse godt. Man begrunder med mere saglige argumenter, f.eks. baseret på form, stil, udførsel, synligt slid efter brug og evt. erfaringer med tidligere fund af samme art - samt skriftlige kilder og værker, hvis muligt (Ligesom John K. bl.a. er flink til at gøre). Hvis du skriver - fordi det synes jeg det ligner - er det ikke sagligt og dermed en ligegyldig kommentar af den slags, der af og til er for mange af herinde!

#37: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 11:40 pm
    ----
Og ja - jeg indrømmer blankt, at jeg har generaliseret helt vildt i nogle af mine indlæg i denne tråd, og beklager hvis jeg har trådt nogle uhensigtsmæssigt over tæerne i kampens hede - hvilket dog ikke rykker ved min grundpointe: nemlig at folk skal tage sig sammen, hvis og når de lægger en kommentar til en genstand - og lade være med at skrive den, hvis det ikke er noget de vil argumentere for - men på den anden side absolut heller ikke holde sig tilbage fra at lægge kommentarer med gætte-bud, især ikke når folk beder om ID - bare de argumenterer for hvorfor, de bedømmer en genstand som noget fremfor noget andet, og på hvilket grundlag.

Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor nogle kan være uenige i dette gamle, kildekritiske princip - eller lader sig nøje med an halvsløj forklaring på en genstands funktion og alder, når der nu er så meget opsparet viden, erfaring osv. blandt brugerne herinde. Det må være i alles interesse, at flest mulige deltager med flest mulige mere eller mindre kvalificerede gæt, så længe folk bare (jeg gentager, jeg ved det!) argumenterer for sagen.

Hvis der kun er nogle få brugere, der hele tiden kommenterer, læner mange sig tilbage og lader dem om det, og dermed er en ond cirkel begyndt. Opråbet er derfor ikke rettet mod dem, der vitterlig lægger gode kommentarer, ofte med links, men mod den store mængde, som bare ser på og intet siger - eller skriver enstavelsesord.

#38: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Hans Henrik Hansen [Hans Henrik]Skælskør IndlægSkrevet: Tor Apr 24, 2014 12:39 pm
    ----
Jeg skriver enstavelsesord til fund der bliver uploadet herinde og andre steder, hvis det passer mig. Selvfølgelig er det rart for finderen, at få id på sit fund. Men man kan jo skrive hvad man lyster og ikke hvad andre mener, man skal og ikke skal. Hvis du JanH, mener at du skal/vil skrive en længere kommentar, til et fund. ja, så er det, du skal gøre.
Jeg respekterer din mening, om fund id. Men mener bare, at det er op til den enkelte herinde, at gøre op med sig selv, hvor meget man vil kommenterer på de uploadet fund.
Jeg mener at man skal være glad for den hjælp/ kommentar som man får på fundene. Uanset om det er en tommelfinger eller en længere kommentar med link. Et ord kan nogle gange, sige mere ind 1000 ord. Kultursarven skal findes og bevares. Det bliver den ikke, hvis vi skal diskuterer, manglende kommentar på fund. Smil Hans

#39: Re: Tisse-træls uden ID Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Tor Apr 24, 2014 1:39 pm
    ----
Ja det har du ret i HH, der er intet forgjort i at skrive - fint fund - eller lign. hvis det er det eneste man har at sige til tingen. Men hvis man giver et forsøg på et ID af en ting, skal man altså efter min mening også udvise lidt seriøsitet omkring fundet og lige skrive, hvor man har det fra, om det er viden eller gæt eller hvorfor man tror det er hvad det er ud fra genstanden selv. Det behøver ikke være en længere svada som dem jeg excellerer i, just the facts please :smilewide: Det er da ik for meget forlangt, synes jeg :yes:



-> Funddebatten

Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer

Side 1 af 1