l detectingpeople.dk › Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 DetektorDetektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks 
Retur til oversigt Vis/skjul billede information Slideshow BILLEDE 16/104 Send dette billede som et e-postkort Se forrige billede Se næste billede
Smart lampe til fotografering
Jeg har fået en ny lampe, som er genial til fotografering af fund, og den koster kun 119.- kr.: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50309332/#/50163202
Den er god, fordi den giver et ret kraftigt, koncentreret og jævnt lys, og fordi den med sin lille reflektor og meget lange svanehals er nem at justere, så lyset rammer emnet fra præcist den vinkel, man måtte ønske sig.
Suppleret med et lille spejl eller noget hvidt karton, har man alt det lys man kan ønske sig til nem og hurtig fotografering af de fleste fund. Billederne i min collage som jeg forleden lagde ind her på DP, er optaget med denne lampe og med spejl.

Her er nogle eksempler på forskellige lyssætninger.
Først er hesten fotograferet med en alm. arkitektlampe skråt oppefra – den giver et lidt blødt lys pga. dens store skærm i forhold til emnets størrelse.
Dernæst er det LED lampen i samme position – man kan se hvordan skyggerne og dermed konturerne er mere markante pga. at lyskilden er mindre.
Dernæst et billede hvor LED lampen er sænket, så lyset falder mere skråt ind – det er en sådan belysning der er god til at tydeliggøre strukturerne i emnerne, typisk fx prægningen i slidte mønter.
Da skyggerne herved bliver ret hårde (og mørke), kan disse ved fx rumlige former som hesten her blødes op, enten med et spejl hvorved man yderligere kan forme belysningen, eller med noget hvidt karton, som giver en mere diffus opblødning.
 
 
Billede information
Tilføjet af:Per Ole
Landsdel:Anden
Fundet med:Andet
Album navn:Foto/scanner tips og tricks
Foreslå et andet album. Klik her.
Vist:275 gange
URL:www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=67929.html
 Per Meinertsen [26. September 2016 kl. 11:25]
  Her er link der virker: www.ikea.com/dk/da/cat...#/50163202
Og så skal det lige tilføjes, at forskellene i opblødningslyset især bemærkes på hestens bagdel.
 Jesper Munk [26. September 2016 kl. 20:07]
  Tak til Per for at vise hvor meget belysning af emnet faktisk betyder,samt hvorfra vinklen skal være fra ! .... :tommel:
 Peter Mosekjær [27. September 2016 kl. 06:44]
  Meget lærerigt :tommel:
 Per Meinertsen [27. September 2016 kl. 14:42]
  Mange tak.
Og hvis nogen vil læse mere om fotografering af fund med deres Smartphone, nemlig om skarphedsindstilling, dybdeskarphed, focus stacking, belysning, farvetemperatur, makrofotografering, så har jeg skrevet om disse ting på "bondejern.dk": www.bondejern.dk/foto/
 Kristian Brandhøj [27. September 2016 kl. 17:47]
  Fine test fotos Thumbsup Et fif jeg har haft glæde af er altid at sætte skrålys fra NV. så virker relieffet altid korrekt hvor det ellers kan være svært at se om noget er højt eller dybt. Med en mønt er hjernen dog nok svær at snyde. :yes:
 Per Meinertsen [27. September 2016 kl. 18:31]
  Interessant fif som er værd prøve som udgangspunkt, da det kan være lidt svært at beslutte sig til, fra hvilken retning hovedlyset skal komme. Men der er ikke andet for end at prøve sig frem, og så se, eller fornemme, hvad som virker bedst på det emne man har foran sig, enten set på smartphonens skærm eller gennem fotoapparatets søger.
 david buhrkall [28. September 2016 kl. 15:10]
  :tommel: Foto Zoom :tommel:

Udvid/Kollaps indhold Se her
Pointeren
der ses

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien