l detectingpeople.dk › Detektor › Nyeste billeder
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Nyeste billeder

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 Detektor › Nyeste billeder 
Retur til oversigt Vis/skjul billede information Slideshow BILLEDE 180/37803 Send dette billede som et e-postkort Se forrige billede Se næste billede
Hoved fra Holstensk nål
Hoved fra Holstensk nål, førromersk jernalder
 
 
Billede information
Tilføjet af:CarstenGade
Mål:dia. 22mm
Landsdel:Sydjylland
Fundet med:
XP Deus

Album navn:Udenfor kategori
Foreslå et andet album. Klik her.
Vist:84 gange
URL:www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=71877.html
 Tom Eggert Pedersen [29. Marts 2021 kl. 14:30]
  ja da, tillykke med fundet, min erfaring med lige præcis denne funds gruppe er at man er tvivlende vedr. art og tid, i min optik er der ikke noget at være i tvivl om da selve hovedet ofte er præget lineært eller på anden måde præget ornamentik.
Min erfaring er at når disse fund dukker op, skal man være ops på ild/brand påvirkede metaller i området, de kan sandsynligvis være medgivet i graven og for mit eget vedkommende, dukkede der Bronze stykker op som tydeligt bar præg af ild/brand påvirkning. Perioden er kendt for brandgrave, men hvis man ikke er ops på disse kriterier, havner sådanne fund sandsynligvis i skrotkassen.
Endnu engang tillykke med fundet, det er supert godt set Thumbsup
 Carsten Gade Ellesøe [29. Marts 2021 kl. 19:08]
  Tak Tom for dit fine indlæg. Fundet på en mark, hvor jeg har gået i et par år, det var et nyt område af marken, hvor jeg ikke har gået før, den typiske historie, er på vej hjemad til bilen. Det bliver spændene at komme afsted igen, for som du skriver, skulle der være bronze stykker, brændte sten, keramik m.m. – eller måske er det blot en enkelt tabt genstand.
 Tom Eggert Pedersen [30. Marts 2021 kl. 12:46]
  Hej Carsten, ja, genstanden kan være tabt, nu bliver det endnu mere interessant, her kommer en anden faktor ind, befolkningstallet på daværende tidspunkt, det lyder sikkert spøjst, dette udledt af, at havde man værdifulde metaller/genstande af den slags, blev de givet med i graven og eftersom befolkningstallet i perioden var langt mindre end i dag, så findes de jo også sjældnere, Natmus er ops på fund fra lige præcis denne periode Smil
 Carsten Gade Ellesøe [30. Marts 2021 kl. 21:17]
  Hej Tom, om Natmus interesse for netop denne periode skulle være mere intens. Har jeg ingen viden om. Men som du og andre ved, går der jo desværre mange år, før Natmus ser genstanden. Gerne et par år eller mere først på lokalmus, inden den videre forsendelse til Natmus. Og så igen tre til fire år i bunken på Natmus, inden den når til behandling. Så hvor meget Natmus er ops, som du skriver, tvivler jeg på. Men ud og lede videre i det dejlige vejr, og glæde sig over at jeg finder oldsager, der kan komme videre til museet, det vil jeg gøre.
 Mikael Benjamin Andersen [31. Marts 2021 kl. 18:36]
  Fint fund Carsten, tillykke med det. Jeg er enig i dine betragtninger om danefæ. Ligegyldig hvad museerne gør, så ændrer det ikke på noget som helst, det tager alt alt for lang tid for et fund at komme gennem maskinen. Det mest ærgerlige er, at DIME ikke har ændret på noget som helst. Tværtimod synes jeg hele afleveringsprocessen er blevet mere formudret end tidligere.
 Carsten Gade Ellesøe [31. Marts 2021 kl. 19:22]
  Hej Mikael, meget enig. Jeg tror såmænd det beror på manglende ressourcer på området. Vi kan kun håbe på, at der forhåbentlig bliver tilført flere ressourcer til museumsfolkene med tiden. Men min glæde ved at finde oldsager, er stadig lige stor, som den altid har været. Selv når jeg afleverer til lokalmuseet, er jeg vel vidende om, at der muligvis går mange år. Før en lille beskrivelse af fundet ligger i e-Boksen. Jeg tænker nostalgisk tilbage på, den første gang jeg indleverede til danefæ. Der gik ca. fire måneder, så kom brevet fra NM med posten. Men dengang var vi heller ikke så mange detektorfolk som i dag. Og dermed langt færre fund, der skulle behandles.

Udvid/Kollaps indhold Se her
Film fra videoarkivet

Fugledegaard

....____________________....
Detektortræf

....____________________....
Tommy

....____________________....
Ærø

....____________________....
Bronzealderguld

....____________________....


Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien