detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Vores hobby › PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund.
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Vores hobby › PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund.
PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund.
Hvordan ser omverdenen på vores hobby?
Gå til side 1, 2  Næste
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksVores hobby
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Danzigman [xdanzigman]Medlem


Indmeldt: Aug 27, 2011
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Sep 28, 2011 8:35 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Efter samråd med Agersoe sætter jeg nu lige et uddrag af mail på, idet der måske er mulighed for at skabe fælles talerør for detektorfolket i forbindelse med fund..
Således at fremtidige situationer som med Roskilde og Tommys fund i Gl.Lejre evt kan undgås.
REFERAT - Grunden til at jeg egentlig skriver til dig er at jeg tænkte - Kan vi ikke lave - alle klubber og forums/findere imellem, en fælles Presse udtalelse. Således at sammenfaldende med Museets presse udtalelse, så kommer historien fra "Sammenslutningen af Danske Detektorfolk" der er bare en ide og vi skal jo alle arbejde sammen..
Idet jeg håber vi kan skabe fællesdialog og løsninger.
Mvh John
Tilbage til toppen
Claus [xClaus]Medlem


Indmeldt: Mai 01, 2006
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Sep 28, 2011 9:23 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Hvem er mailen til ?? Hvem skal skrive disse meddelelser??
Hvem vurderer hvornår der skal udtalelser til??? Hvem skal være tovholder på dette????
Tilbage til toppen
agersoe [xagersoe]Medlem


Indmeldt: Mar 30, 2008
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Sep 28, 2011 10:43 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Hej alle

I mit svar til Johns mail gav jeg udtryk for, at jeg finder det tvivlsomt, om det overhovedet er praktisk muligt.
Derfor kan jeg kun tilslutte mig dine spørgsmål, som er særdeles relevante, Claus.
Jeg anbefalede dog John at poste forslaget / problematikken her, netop for at få en debat om emnet.
Måske skulle vi hellere diskutere, hvorledes vi får gjort det klart for arkæologerne (museerne) og pressen, at vi faktisk ønsker at få "credit" for de ting vi går og finder.
Sender vi egentlig altid det signal?
Jeg har faktisk været ude for begge dele med hensyn til at blive nævnt eller ikke nævnt.
Dels, at et museum sagde VI (museet) om nogle fund, som jeg havde fundet, før museet overhovedet blev involveret.
Dels i den nye bog "Danefæ" har jeg så (i modsætning til de fleste andre i den bog) oplevet, at blive nævnt med navn for opdagelsen af handelspladsen i Havsmarken. I artiklerne om de andre danefæfund i Danmark ser det faktisk ud til, at man prøver at undgå at nævne finderne.Tilbage til toppen
Lars Hebsgaard [Lars]Medlem

Holstebro
Indmeldt: Apr 30, 2006
Indlæg: 31
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Sep 29, 2011 12:07 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Personligt tror jeg at man prøver at gå stille med dørene om at det er hobby-folk der går og finder disse ting for ikke at gøre det for attraktivt for omverdenen. For skrækscenariet (for begge parter) ville være at man på den måde ville trække langt flere til denne hobby og dermed måske nok også folk der ikke véd hvad de har med at gøre og som ikke håndterer fund på rette måde.
Museerne har ikke kunnet stoppe detektorens hastige fremgang i Danmark og har derfor valgt at acceptere vores eksistens via et nødvendigt samarbejde. Dermed bestemt ikke sagt at de ønsker flere detektorfolk. (Der er et engelsk ordsprog der hedder: "If you can't beat them, join them").
Der er også den sidegevinst at museerne viser danskerne at de får noget for pengene og at de kan fremvise fund og fortsatte synlige fremskridt med den rette økonomiske støtte fra staten.
Jeg tror måske også det på et lille sted går ud over museernes stolthed at det "kun" er hobbyfolk der finder de mange ting.
Tilbage til toppen
Henrik Brinch [HenrikBrinch]Medlem


Indmeldt: Mai 02, 2006
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 1:43 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Nu skal jeg nok få på nakken, men formidlingen gå altså primært på selve fundet, finderen/finderne er sekundært (Læs urelevant for artiklerne)...det kan man da ikke klandre museerne for. Museerne er til for at formidle "kulturarven"

Skulle Danefæ 2010, f.eks. have heddet "Detektorfolk 2010", og fremhævet "findere top 10", og så var fundene ellers anden række ?

Internt syns jeg da nok at museerne tager vare på detektorfolket, og hvis de nævnes er det da fint, men hvis de ikke gør, hvad er der så galt i det...fokus må da være fundene ?

Hvis det skal dreje sig om fame and fortune frem for alt, så er jeg bange for at vi går den forkerte vej.

Måske har jeg bare en anden opfattelse/holdning....og får nok på nakken nu, men nu er det jo en åben debat og det var så min opfattelse Vinker

"Credit er fin, men ikke et must"
Tilbage til toppen
tommy [xtommy]Medlem


Indmeldt: Apr 30, 2006
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 2:48 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Nej, jeg er enig med dig langt hen af vejen. Fundet er selvfølgelig det primære, men derfor kunne man vel nok, når det drejer sig om fund af en sådan kaliber, at det ligefrem kræver en pressemeddelelse, nævne finderens navn, når museet nu en gang har fået leveret fundet på et fad. Det er også mere begrundelsen for, hvorfor man ikke vil nævne nogen navne: "Så er der bare nogle af de andre frivillige der blir kede af det, fordi de ikke har fundet noget". Det vil jeg kalde en barnlig holdning, svarende til, at man ikke må nævne, hvem der scorer målene i en fodboldkamp, eller til, at en lærer ikke må gi forskellige karakterer til sine elever, for så blir dem med de laveste karakterer kede af det. Hvad nu hvis det ikke var "en af museets dygtige amatører" der havde gjort fundet? Men en tilfældig naturvandrer, der tilfældigvis var kommet over marken. Så måtte man da finde en anden formulering. Og nu er det jo ikke bare et lucky punch - vi er målrettet gået efter at afsøge hele området i og omkring Gl. Lejre og også afsøgt de lidt fjernere marker, i jagten på en evt. ny Lejreskat. Det lykkedes så - kald det heldig eller hvad? Vi har i hvert fald brugt en masse tid (og penge) og så synes jeg faktisk ikke, det er et urimeligt krav, at få lidt credit fra museets side. Hvis jeg en anden gang kommer i en lignende situation, vil jeg nok overveje, om jeg skal gå til pressen først - med mindre museet ændrer sit kodex. I øvrigt har jeg da aldrig lagt skjul på, at jeg har fået hjælp af Iohannes, Tobias og Roskilde Museum.
Tilbage til toppen
René Skjødt [Skjødt]Medlem

9530-Støvring
Indmeldt: Okt 13, 2009
Indlæg: 385
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 4:06 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Sådan skal den formuleres, Tommy. Jeg er 100% enig. Jeg tror ikke der er nogle der går med detektor for berømmelsens skyld, men når vi engang imellem, ved ihærdig indsats, lykkes med ekstraordinære fund, skal vores indsats da selvfølgelig, krediteres.
Tilbage til toppen
agersoe [xagersoe]Medlem


Indmeldt: Mar 30, 2008
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 4:40 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Jeg er naturligvis enig med dig, Henrik, selvfølgelig er formidlingen af fundet det primære. Det er der jo ingen, som har betvivlet eller benægtet.
Men jeg tilslutter mig også 100% Tommys synspunkt.
Forstiller vi os evt. situationen (er jo hændt nogle gange), at et par børn finder en skat på en mark.
Her ville intet museum efter min bedste overbevisning bruge den formulering, som Roskilde Museum åbentbart bruger, at man ikke nævner navne. Andre børn i den by, hvor de bor bliver jo heller ikke "ked af det", hvis nogen finder noget. De bliver snarere stolte på deres vegne.
På samme måde bliver vi detektorfolk (amatører) stolte på vores hobbys vegne, når nogen med samme interesse gør gode fund. Så museets argumentation holder efter min mening ikke en meter.
Desværre tror jeg der stikker mindre ædle tanker under her. (Min tolkning).
Jeg tror det på et eller andet plan handler om arkæologernes ærekærhed, som Lars også skriver. Det er ikke så godt, at hovedparten af alle arkæologiske opdagelser i dag gøres af "amatører" og ikke faguddannede arkæologer.
Med de bevillinger arkæologien har i dag, må museumsfolkene nok vænne sig til, at det er nutiden og med største sandsynlighed også fremtiden, da der vel ikke er tegn i sol og måne, som kunne antyde, at samfundet får råd til at lønne arkæologer for at rende rundt i landskabet i uendeligt mange timer med metaldetektorer.
Derfor burde museumsfolkene bare være glade og taknemmelige over, at der er nogen, som bruger deres fritid på det.
Det er blandt andet, sammen med landets glimrende Danefæ-lovgivning, årsagen til, at arkæologien (og Danmark) i disse år får så mange nye fund og så megen ny viden serveret på et sølvfad.
Derfor er det mindste man kan gøre fra et museums side, at give finderne den credit, som de bør have !!!Tilbage til toppen
Michlar [xMichlar]Medlem


Indmeldt: Mai 29, 2011
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 5:39 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Jeg så for nogle år siden et indslag hos TV midtvest om Thy Mors detektorforening, hvor museumslederen(tror jeg det var) fra Thisted museum talte om og lovpriste detektorfolkets(i dette tilfælde Thy-mors detektorforening) søgekraft og indsats. Han sagde bl.a. noget om at mange af disse fund aldrig ville have blevet fundet, hvis det ikke var for detektorfolkets indsats, da museet simpelthen ikke havde så mange ressourcer. Han viste et lille udsnit af alle de fund, som foreningen havde fundet og var selv med ude på en detektortur, hvor han nærsturderede og vurderede fundene. Så det var jo også et eksempel på, hvorved et museum kunne loveprise og anerkende detektorfolkets indsats i nærområdet. Det omtalte tv indslag er desværre forsvundet efter at TV-midtvest gik over til at have deres indslag på deres egen hjemmeside istedet for regionernes tv kanal.... Øv....for jeg kunne faktisk godt tænke mig, at se det igen.
Venligst
Michael L.
Tilbage til toppen
tommy [xtommy]Medlem


Indmeldt: Apr 30, 2006
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 5:48 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

fibula.dk/DF_Multimedi...2/d=3.html

Her Michlar (O:
Tilbage til toppen
agersoe [xagersoe]Medlem


Indmeldt: Mar 30, 2008
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 6:05 am    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Selveste Peter Vang Petersen giver udtryk for det samme i et foredrag i "Danskernes Akademi" på DR2.
Hør bare de første 2 min. 45 sek.
Resten af foredraget kan iøvrigt stærkt anbefales !!

www.dr.dk/DR2/Danskern...aerker.htm
Tilbage til toppen
tommy [xtommy]Medlem


Indmeldt: Apr 30, 2006
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 1:15 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Og når man hele tiden for tudet i ørene, at et fund, uden nøjagtig fundsted og fundomstændighed, er værdiløs - arkæologisk set - så må det vel også ha sin rigtighed, når man skal beskrive et fund, at finderens navn indgår. For jeg vil da finde det uhyre kedeligt og uinteressant, hvis jeg om 10 år skal læse en ny bog om de bedste danefæfund fra de seneste år, hvis der kun blir vist billeder af fundene og en beskrivelse, uden den gode historie, dvs. fundomstændigheder, hvilket inkluderer navn på finderen.
Tilbage til toppen
Michlar [xMichlar]Medlem


Indmeldt: Mai 29, 2011
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 4:19 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Tusind tak for linket Tommy ! Smil
Tilbage til toppen
Leif Hartmann [leif hartmann]Medlem


Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 11
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 5:04 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Vær dog glad for at museet gør deres arbejde,vær glad for at museet har anerkendt amatørarkæologer som os, som medspillere.
Jeg er stolt af det, og glad for det.
Godt vi ikke har Svenske tilstande i Danmark
Tilbage til toppen
tommy [xtommy]Medlem


Indmeldt: Apr 30, 2006
Indlæg: 0
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 02, 2011 7:25 pm    Tråd: PRESSE MEDDELELSER i forhold til fund. Besvar, med citat

Hold nu op siff - du praler da også af dine fund. Og hvis du en dag gør et rigtig godt fund (!), så vil du da også gerne crediteres for det, din gamle røver (O;
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksVores hobby Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side 1, 2  Næste
Side 1 af 2


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum