detectingpeople.dk › Forum › Snik snak › Sludrehjørnet › 305 vs. 705.
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Snik snak › Sludrehjørnet › 305 vs. 705.
305 vs. 705.
Indlæg vedr. alt mellem himmel og jord...
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksSludrehjørnet
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
julian paulsen [julianP]Medlem

århus
Indmeldt: Aug 14, 2013
Indlæg: 49
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Okt 23, 2013 9:36 pm    Tråd: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Jeg har fået følelsen af Jeg går over en del fund, og tænker derfor at det måske er på tide at udskifte min begyndermaskine 305. Jeg har kigget en del på storebroderen 705 da den lyder som en god maskine i mit budget, brugt vel og mærke.

Søger derfor lidt råd og erfaringer om den. Jeg er ret glad for minelabs design så tror jeg holder mig indenfor xterra selvom I måske har andre anbefalinger lige nu.
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Okt 23, 2013 9:54 pm    Tråd: Re: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Går du over fund med 305'eren, så gør du det nok også med 705'eren. Det er en almindelig opfattelse i den første tid man detekter, at man misser en masse fund, fordi detektoren ikke "hører" dem. Men sådan er det heldigvis ikke. Tålmodighed, tålmodighed og så lidt mere tålmodighed, så skal fundene nok komme.
P. S. Hvorfor tror du at du misser en masse fund med din 305'er? Går der én bagefter og plukker fund op i dine fodspor?
Tilbage til toppen
julian paulsen [julianP]Medlem

århus
Indmeldt: Aug 14, 2013
Indlæg: 49
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Okt 23, 2013 10:12 pm    Tråd: Re: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Hege nej Tommy. Har bare fået et par enkelte indikationer på Der har været aktivitet, men stort set ingen fund. Det er måske mest bare den følelse af at misse stort set alt der har bidt sig fast. Men går stadig med standart hovedet på 305'eren, det skulle ikke være det bedste til mindre genstande.
Kan være jeg skal forsøge at komme ud med en der har lidt erfaring.
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Okt 23, 2013 10:57 pm    Tråd: Re: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Inden de udgravede den store hal i Lejre i 2009 (ca. 60 m x 12 m), afsøgte jeg området og fandt stort set ikke noget. Det blev der derimod gjort under udgravningen, hvor det væltede op med fund.
Og så er det jo først op i yngre germanertid og fremefter, at metalfundene blir mange. Men et DD søgehoved ville måske hjælpe, hvis der ligger noget i jorden.
Tilbage til toppen
Per Skulason [Skulason]Medlem

8560 Kolind
Indmeldt: Mar 09, 2013
Indlæg: 54
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Okt 24, 2013 9:37 pm    Tråd: Re: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Hej Julian

Har en 305 med DD søgehoved 7,5 khz. Skal lige siges, det eneste jeg har fundet på det areal jeg går på er hovedsageligt jern. Søm, hestesko, blik og gl. bygningsdele. Men det gør ikke så meget hovedsagen er at den reagerer og jeg får jord på hænderne.

Søger altid i AM mode, og giver så meget sensitivitet den kan trække uden at blive ustabil. Har fundet ud af at jeg ikke helt kan stole på tallene i displayet. Grunden er at emnet man kommer over kan vende på forskellig vis, så et stykke jern med en stor overflade kan sagtens klappe et ordentligt signal af sig eks. mellem 24-44, hvor jern normalt er -4. Jeg har fundet søm i spadestiksdybde fra gl. Hestesko og de har ikke været imponerende store, så jeg tror som Tommy siger tålmodighed.

Jeg har konstateret at går du i elektriske felter, indhegnet områder under højspænding eller andre strømkilder kan der opstå signalforstyrrelser, signalet kan dog sagtens skelnes fra jordsignal, nemmeste måde at konstatere det på er at sætte den i pinpoint mode, signalet skifter da i takt med elhegnet Smil

Så har jeg oplevet at visse typer af jordbund kan kaste et signal fra sig uden der er noget som du skriver, hvad det er der gør det ved jeg ikke, men kunne komme i tanke om okker, eller andet jernholdigt jorbundsmateriale.

Vil sige på sandstrand reagere den temmeligt godt, bruger den også i vådt sand og det skulle ellers være en udfordring, men der kører det fint.

Jeg har et areal at gå på, det eneste jeg lige pt. har fået taget mig sammen til at spørge om jeg må gå på . Her har jeg lavet en skriftlig aftale med ejeren om hvad han kan forvente og hvad han forventer af mig. Jeg har givet ham kopi af de kort jeg selv benytter på arealet, Matrikelkort, højdemodel fordi det var lidt alternativt, lave målebordsblade og de høje målebordsblade, jeg har gjort mig den ulejlighed at tegne arealerne op, så er vi ikke i tvivl om hvor jeg kan være på arealet. Jeg viser ham altid hvad jeg har fundet det giver altid en god snak og med til at skabe tillid.

Jeg betragter det som en træningsareal selvom det er en 20-30 Hektar, for jeg er forholdsvis grøn stadig, men det giver noget frisk luft og det er vel hovedsagen. Arealet jeg går på ligger i gl. landområde uden nogen form for nær bebyggelse så mit næste projekt er at komme tættere på byområde, har researset på en 6-7 steder nu, er temmeligt tidskrævende men lokal historisk interessant, så nogen gange kan jeg sidde i timer og bare læse og glemme hvad jeg egentligt havde gang i.

Så bare klø på, tror ikke du skal bekymre dig så meget om du misser noget, når marken bliver vendt finder du det på din næste tur.
Tilbage til toppen
Stig Olesen [stio]Medlem

Aulum
Indmeldt: Okt 26, 2013
Indlæg: 3
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Okt 28, 2013 11:54 am    Tråd: Re: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Hej Julian

Jeg har også haft en 305, fandt ingen ting. Købte så en Deus finder stadig ingen ting Smil
Føler mig bare mere sikker på at det er en fejl 40, med Deus end 305. Så nu skal der bare trænes, og søges efter de gode marker.
Det skal siges at jeg lige er startet, men ramt af voldsom detektor feber. Graver på alt der minder om et godt signal, slæber mig rundt (på min egen fede mudrede lerjord) med fodsåler så store som brøndæksler Smil
Held og lykke med valget, den nemme løsning med "bare" at opgradere udstyret, virkede kun delvis for mig. Men selvfølgelig må man aldrig gå ned på udstyr
Tilbage til toppen
René Skjødt [Skjødt]Medlem

9530-Støvring
Indmeldt: Okt 13, 2009
Indlæg: 385
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Okt 28, 2013 12:04 pm    Tråd: Re: 305 vs. 705. Besvar, med citat

Har fundet masser med min gamle X-Terra 30. En del af fundene er endda fundet med CC hovedet, så 305 kan sagtens finde fine ting incl. tynde sølvmønter osv.

Put et DD hoved på din maskine, find den gode mark og lær detektoren at kende, så kan du altid opgradere, når du har fundet masser af fund, der kan finansiere købet.

Tror faktisk ikke der er så stor forskel på 305 og 705, Det er mere coilen der betyder noget. Det var ihvertfald min erfaring, da jeg havde de omtalte maskiner.

Går du over noget med 305 contra Deus ? Ja det gør du, men contra 705 ??? Ja det tror jeg ikke er så slemt.

Dette var mit råd.
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksSludrehjørnet Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Side 1 af 1


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum