detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Fortæl om dine oplevelser › Første sæson er lukket.
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Fortæl om dine oplevelser › Første sæson er lukket.
Første sæson er lukket.
Historier fra felten
Gå til side 1, 2  Næste
Skriv ny tråd   Denne tråd er låst, du kan ikke rette eller besvare indlæg.   Printvenlig side     Forum indeksFortæl om dine oplevelser
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Bo Joachim [Bo Joachim]Medlem

Slagelse
Indmeldt: Mar 09, 2013
Indlæg: 104
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Dec 04, 2013 3:58 pm    Tråd: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Bilen er solgt, og da min krop ikke skriger efter at bruge en cykel - har jeg valgt også at stille detektoren i skabet til ny sæson og den nye bil kommer.

Min første sæson har været en noget blandet oplevelse – jeg har mødt en masse spændende og venlige og hjælpsomme mennesker gennem dette forum, så stor tak til David, Bjørn, Peter, Michael, TC, Henrik, Steffen mf. For mange gode og sjove oplevelser.

Mine bedste oplevelser/fund fra 2013 har nok været, at gå ved en kirke, her var rigtig mange mønter med god alder – ligeledes fik jeg oplevelsen at gå på middelalder, - uberørt - det var også super fedt, med mange underlige og sjove fund. – At være gæst hos Michael fra Skælskør er en oplevelse jeg ville ønske alle, her har jeg blandet andet fundet min første og pt. eneste klipping fra 1564.

Sæsonen har også budt på mindre gode oplevelser, som da jeg blev beskyldt for at gå på en andens mark, men jeg har dog aldrig fået at vide hvilken mark det drejer sig om, og så er det jo svært at gøre noget ved tingene. Ligeledes må jeg i samme vending sige at forummet herinde, er et fremragende sted til at få hjælp til ID på ting, men også et forum der er fyldt af ”se mig typer” og her kunne jeg nok ønske mig en smule mere situationsfornemmelse, det handler jo om at dele sine oplevelser og ikke om hvem der detektor no.uno.

I sæsonen 2014 – har jeg udpeget mig et nyt område omkring Slagelse, så må vi se hvad det kaster af sig.

Tak for i år.
Tilbage til toppen
Jan Hein [Jan Hein]Medlem

Kejrup alle 16
Indmeldt: Aug 21, 2010
Indlæg: 53
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Dec 04, 2013 4:36 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Dejlig fortælling. Held og lykke med næste sæson!
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Dec 05, 2013 12:09 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

@ Bo - Der er da også stadig kollektive transportmidler - og cykelturen er jo egentlig et must i disse motionstider... Jeg har ikke bil, så den undskyldning kan jeg desværre ikke benytte - og vejret arter sig jo heldigvis af og til i vinterperioden. Alt i alt er der altså ingen rigtig gode grunde til at lukke ned for aktiviteterne i vinterhalvåret, me think Metaldetekting
Til gengæld kan jeg udmærket nikke genkendende til dine blandede oplevelser med det betændte, men også interessante detektormiljø. Må det blive (endnu) bedre fremover! Fingercrossed
Og så ønskes du ellers en rig og givtig sæson '14 - jeg håber vi ses DRude :tommel:
Tilbage til toppen
Michael [edelweis]Medlem


Indmeldt: Apr 18, 2011
Indlæg: 36
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Dec 05, 2013 2:13 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

selv tak bo du er da altid velkomme det ved du og et plus vi ikke bor så lang fra begge 2.fedt nok du fik en klipping fra 1564. dem mangler jeg selv få op ud af jorden...
Tilbage til toppen
dan christensen [dan46]Medlem

bramming
Indmeldt: Feb 10, 2010
Indlæg: 141
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Dec 05, 2013 7:29 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

hej bo.
godt de fleste oplevelser i positive,fortsat god vind med hobbyen.meen syntes nu ,hvis ellers vejret tillader det,at det er for tideligt at stille den i skabet,
godt der har været nogle gode kolegaer inden for brancen ,du har gået med,det gør det lidt sjovere
held og lykke i fremtiden
Tilbage til toppen
Niels Sejersen [Niels]Medlem

Hornslet
Indmeldt: Mai 17, 2012
Indlæg: 18
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 06, 2013 5:55 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Bo, jeg erklærer mig enig med Dan. Så længe frosten ikke har bidt sig permanent fast i jorden - så er det bipper vejr! Men når det så sker, så skal de lange aftener bruges til at læse lokalhistorie, kigge kort, planlægge nye områder der skal besøges, og måske skal man en tur omkring lokalhistorisk samling.
De lange aftener skal også bruges til at læse mere omkring de fund jeg har gjort - historierne bag, hvis sådanne findes.

Fra mig skal der også lyde en stor TAK, til dem der utrætteligt kommer med ID på de ting der uploades. Uden jer, var det ikke nær så sjovt, især ikke når man lige er startet på denne hobby. Når man har fulgt med et stykke tid, kan man så godt se, at der kommer gentagelser. Og jeg har selv haft god gavn af at bruge et par aftener på at pløje funddatabasen igennem, og ikke mindst læse kommentarerne. Flere af mine fund har jeg identificeret på denne måde. Men det har også givet nogle super links til andre databaser.

Den med situationsfornemmelse - ja, nu skal man jo passe på ikke at vække de(n) slumrende bjørn(e) - men den er vi flere der er enige i. Vores hobby oplever jo en voldsomt stigende interesse, både fra private/dektoristers og fra mediernes side. På et tidspunkt er der en journalist der henter inspiration fra dette forum, til at skrive en baggrundsartikel. Den slags vil være meningsdannende, og vi vil møde den, når vi skal ud og spørge om søgetilladelse hos landmændene
Tilbage til toppen
Erik Dalgaard [yascin]Medlem

København
Indmeldt: Jun 10, 2009
Indlæg: 23
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 06, 2013 11:02 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Citat "Sæsonen har også budt på mindre gode oplevelser, som da jeg blev beskyldt for at gå på en andens mark, men jeg har dog aldrig fået at vide hvilken mark det drejer sig om, og så er det jo svært at gøre noget ved tingene"

Jeg mener dog helt klart at det må være ejeren af jorden der bestemmer hvem der skal gå der.....og hvor mange(ja sådan er loven)

Og hvordan ved man hvem der allerede går der, findes der et kort???????

Tit hører man at andre gerne vil dele jorden, men hvordan finder man lige ud af det og hvor???

Er det bare mest tomme ord i et forum.
Tilbage til toppen
Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper]Medlem

Randers
Indmeldt: Dec 07, 2007
Indlæg: 415
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 12:14 am    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Nu vil jeg egentlig nødigt køre tråden af sporet, men jeg kan ikke lade være med at komme med et par kommentarer på sidste indlæg. Beklager på forhånd.

yascin skrev:

Jeg mener dog helt klart at det må være ejeren af jorden der bestemmer hvem der skal gå der.....og hvor mange(ja sådan er loven)
Fuldstændig rigtig. Det har intet mellem med forholdet mellem detektorfører og lodsejer at gøre, men mellem detektorførerne. Der er vist heller aldrig nogen, der har påstået andet. På samme måde er der intet ulovligt i, hvis vi taler grimt til hinanden her på forum, men det fremmer ikke just forholdet detektorførere imellem, hvis/når vi gør det.

Array:

Og hvordan ved man hvem der allerede går der, findes der et kort???????
Når man spørger lodsejeren om lov til at gå på hans jord, spørger man, om der går nogen i forvejen. Det er faktisk relativt simpelt.

Array:

Tit hører man at andre gerne vil dele jorden, men hvordan finder man lige ud af det og hvor???
Man kontakter dem og spørger dem. Hvis lodsejeren ikke ved, hvem det er, han har givet lov at gå på jorden, er det selvfølgelig ikke nemt. I så fald må man bare finde et andet sted at gå.

Array:

Er det bare mest tomme ord i et forum.
Nej
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 12:27 am    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

@Erik - nu findes der vist ikke en skreven lov om, hvem der må detekte på hvis marker - det drejer sig alt i alt om goodwill fra lodsejerens side. Og man kan jo bare spørge lodsejeren, om der er andre der går eller har gået på de marker, man gerne vil ha søgetilladelse til. Og evt. spørge på det lokale museum, om de har fået nogle indleveringer fra disse marker. Og det med at dele - tja, her må man jo lige som føle sig frem og være lidt opsøgende. Man kan jo ikke regne med, at bare fordi man har købt en detektor, så står andre i kø for at dele deres jord med én. Men via div. detektorforeninger, amatørarkæologigrupper eller her på DP, skulle det vel være muligt at finde nogle ligesindede i sit område, som man måske kan dele jord med.
P. S. Men der findes en uskreven lov der sir, at man ikke går på marker, som andre har søgetilladelse til, uden vedkommendes accept.
(Denne kommentar er bare et venligsindet råd - ikke nogen løftet pegefinger, så ikke nogen misforstår det).
Tilbage til toppen
Dennis Maigaard [Dennis Maigaard]Medlem

Jelling
Indmeldt: Mai 18, 2013
Indlæg: 49
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 7:22 am    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Sæsonen er langt fra slut - jorden er ikke frossen endnu.. Jeg ser frem til en hyggetur med hr,. Hjort på mandag. Det er ikke slut før den tykke dame synger, og jeg har indtil videre intet set til hende Smil
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 8:15 am    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Det er først slut, når man ikke længere kan grave i jorden for frost. Kører en tur på marken nu med en flok svenskere - og lur mig, om der ikke dukker lidt guf op. Om ikke andet, har der sneget sig en lille "julefrolost" ind ved 12-tiden, så lidt udbytte er man helt sikker på. Og Dennis - det hedder vist nok korrekt: Intet er afgjort, før den fede dame har sunget.
Tilbage til toppen
Dennis Maigaard [Dennis Maigaard]Medlem

Jelling
Indmeldt: Mai 18, 2013
Indlæg: 49
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 8:26 am    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Tja Tommy det hedder vist korrekt flueknepperi.. Smil

God tur til jer, jeg håber der dukker noget spændende op.
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 5:09 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Ja, vi er nogle der hænger os i bagateller - andre bruger Randers reb. Om dem kan man vel sige, at de prøvede løkken griner
Og jo tak - der kom en del spændende fund :tommel:
Tilbage til toppen
Dennis Maigaard [Dennis Maigaard]Medlem

Jelling
Indmeldt: Mai 18, 2013
Indlæg: 49
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Dec 07, 2013 5:41 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

HAHA den havde jeg ikke hørt før Smil

Vi glæder os til at se billeder !
Tilbage til toppen
Erik Dalgaard [yascin]Medlem

København
Indmeldt: Jun 10, 2009
Indlæg: 23
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Dec 09, 2013 9:41 pm    Tråd: Re: Første sæson er lukket. Besvar, med citat

Heelgrasper skrev:
Nu vil jeg egentlig nødigt køre tråden af sporet, men jeg kan ikke lade være med at komme med et par kommentarer på sidste indlæg. Beklager på forhånd.

yascin skrev:

Jeg mener dog helt klart at det må være ejeren af jorden der bestemmer hvem der skal gå der.....og hvor mange(ja sådan er loven)
Fuldstændig rigtig. Det har intet mellem med forholdet mellem detektorfører og lodsejer at gøre, men mellem detektorførerne. Der er vist heller aldrig nogen, der har påstået andet. På samme måde er der intet ulovligt i, hvis vi taler grimt til hinanden her på forum, men det fremmer ikke just forholdet detektorførere imellem, hvis/når vi gør det.

Nu skal vi huske hvem der ejer jorden og hvis ejeren synes det er okay at flere går der må det vel være hans ord der er gælder.

Array:

Og hvordan ved man hvem der allerede går der, findes der et kort???????
Når man spørger lodsejeren om lov til at gå på hans jord, spørger man, om der går nogen i forvejen. Det er faktisk relativt simpelt.

Nej det er det ikke helt, først og fremmest er man ude at få jord at gå på og man vil nødigt komplicerer samtale med lodejer yderlige spørgsmål, som måske rager ham en ......
Har selv prøvet mange steder hvor lodsejer siger der går nogen i forvejen og at MAN Gerne må gå der med hans tilladelse.

Array:

Tit hører man at andre gerne vil dele jorden, men hvordan finder man lige ud af det og hvor???
Man kontakter dem og spørger dem. Hvis lodsejeren ikke ved, hvem det er, han har givet lov at gå på jorden, er det selvfølgelig ikke nemt. I så fald må man bare finde et andet sted at gå.

Ja, tit har dem som skulle ha gået der før ikke været der i halvt til en et helt år, siger lodsejer, ja hvad så....
Og det kommer så en anden problem stilling ind. Nogen holder fast i så meget jord de mener er deres og som de umuligt kan overskue det og der findes jo ingen kontrol på hvor meget man rent faktisk kan rage til sig med sådanne uskrevne regler. Det er jo ikke rimeligt. og den med reseach er lidt for langt ude når andre åbenbart kan finde ud af det samme.

Array:

Er det bare mest tomme ord i et forum.
Nej

Disse såkaldte uskrevne regler er mest til fordel for dem med mange år i detektor miljøet for de sidder tit allerede på enorme mange marker og de bedste steder og de fleste vil ikke dele dem, (Det er der dog nogen der vil, men mest med venner) Men det synes jeg sådan set også de selv bestemmer, men lodsejer er den der bestemmer i sidste ende og ham kan ingen overtrumfe. Derfor er de de såkaldte uskrevne regler kun til fordel for de "gamle" i faget.

Vil godt lige til sidst sige at jeg aldrig har gået på andres marker , men synes reglen er latterligt når lodsejer gerne vil have flere ind.

Så lige i anden tråd at der skrives at nybegyndere KRÆVER marker af de erfarne detektor førere, men det har jeg dog aldrig set at nogen kræver.
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Denne tråd er låst, du kan ikke rette eller besvare indlæg.   Printvenlig side     Forum indeksFortæl om dine oplevelser Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side 1, 2  Næste
Side 1 af 2


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum