detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Vores hobby › Er vi ved at blive vores egen værste fjende ???
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Vores hobby › Er vi ved at blive vores egen værste fjende ???
Er vi ved at blive vores egen værste fjende ???
Hvordan ser omverdenen på vores hobby?
Gå til side Forrige  1, 2, 3, 4, 5
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksVores hobby
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 9:06 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

tommy skrev:
@Meint -
(...)Mht. til, at "vi gamle", som jeg åbenbart hører til, skulle svine nye detektorførere til - det mener jeg ikke at ha set nogen steder. Men selvfølgelig - hvis det at man gør opmærksom på, at oploads kunne være af en bedre kvalitet eller at det måske var en god ide at sætte for- og bagside af en mønt sammen i ét billede - ja, så har jeg da svinet mange til. Ligeledes hvis man har påpeget, at det måske ikke var så smart at tæppebombe siden med ligegyldige flinteafslag eller "mystiske" luftfotos. Men ellers synes jeg da at "vi gamle" er yderst hjælpsomme...

Jeg vil nok sige, at det er et ret elitært synspunkt. I så fald ville jeg foretrække et langt mere spraglet forum herinde, med masser af uploads af skrammel, 'ligegyldige flintafslag' og 'mystiske luftfotos' - for det har nemlig en pædagogisk effekt! Og det er sgu tankevækkende, at mange af de 'gamle i gårde' (ingen nævnt eller glemt) ikke gider nedværdige sig til at kommentere på 'almindeligheder'. Tsk tsk altså. Hvis du foretrækker kun at se på ting, der er 'ægte' eller topklasse, samt perfekt opstillet, kan du jo starte et forum udelukkende med den slags - og så lade 'pøbelen' benytte dette åbne forum i stedet. Og hvis dette forum IKKE er en kaffeklub - så må du kalde mig Ford Prefect griner
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 9:25 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Jo, vi kan da godt kalde det for en kaffeklub, men det er vel ikke nogen børnehave, hvor vi skal sige "ih" og "åh" hvor flot, hver gang der kommer et opload af en flintesten eller et dårlig billede af en knap. Kunne godt efterlyse lidt selvkritik, især hvad angår billedkvalitet. Og kom så ikke her og beklag jer over, at I ikke har råd til et dyrt kamera o. l. Tobias, der altid oploader superfotos, bruger et 5 år gl. kamera, der i sin tid kostede 100 kr (svenske). Og jeg ser faktisk alle disse oploads, som du skriver om. Og jeg kommenterer også mange af dem. Men jeg gider altså ikke rose alle for middelmådighed. Jeg synes et godt fund fortjener et godt billede - og det er jo også en fordel, hvis man ønsker ID. Hvorfor er det elitært at ønske lidt kvalitet?
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 9:37 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

@Tommy -
Hvis du ikke gav udtryk for et elitært synspunkt i citatet, ville jeg heller ikke have anråbt det.

Jeg sagde ikke, at det var et spørgsmål om at udvise overdreven begejstring - men at opmuntre andre (mere ufaglærte) i at gå videre og blive bedre til at identificere ting. Jeg ville da også gerne kommentere flere ting, end jeg gør, men det føler jeg mig ofte ikke særlig klædt på til - endnu. Når man så sidder inde med konkret viden om en konkret genstand, er det til gengæld naturligt at benytte den mest muligt - det forsøger jeg i al fald...

Og nej, det kræver ikke et fantastisk kamera - men omhu ved brugen (som i andre felter af denne hobby). Og det går da ofte helt sikkert lidt for hurtigt af og til, ligesom der er nogle, der simpelthen ikke er tekniske nok på fingrene. Men i langt de fleste tilfælde kan man stadig nogenlunde se genstanden, og det må være det vigtigste. Der er i hvert fald ikke nogen, der synes det er fedt at folk kun kommenterer ens billedkvalitet - og i givet fald kan man i det mindste sige det på en diplomatisk måde.
Tilbage til toppen
Per Skulason [Skulason]Medlem

8560 Kolind
Indmeldt: Mar 09, 2013
Indlæg: 54
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 9:38 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

@ Tommy

Det der med billeder er altså ikke så nemt, hvis ikke jeg kan stille min på Auto gør dit og dat er jeg på spanden. Men du har ret, det er smukt når billeder taget af dem der kan bliver loadet op, er vist det der kalder "øjekræs".

Det andet i har gang i her, finder i selv lige ud af Smil det vist er for øboer. ,-)

Herligt med meningsudveksling, så længe der kun gåes efter bolden og ikke manden.

Mvh
Per
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 10:11 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

@JanH - hvad var elitært i mit synspunkt - jeg kan nemlig ikke se det. Og så stammer jeg fra en tid, hvor vi fik at vide, når noget var skidt. Det blev ikke pakket ind i lyserødt vat, fordi man var bange for, at vi blev kede af det. Og derfor vil jeg også fremover påpege, når jeg mener noget kan gøres bedre. Men jeg mener også, at jeg gør det på en pæn måde - jeg skriver fx. aldrig "lortebillede" e. l., men måske "et bedre billede ville øge chancen for ID". Og hvis ikke folk kan tåle det, så beklager jeg.

@Per - ved godt at fotografering kan være svært, men hvis man følger nogle simple regler (beskrevet mange gange herinde), så kommer der som regel et hæderligt resultat ud af det. Jeg forlanger ikke billeder i Poul-kvalitet, men mindre kan vel også gøre det. Og helt enig - herlig med lidt debat. Og jeg mener også, at jeg altid går efter bolden - hvis nogen kan finde bevis på det modsatte, så er der 4 flasker godt øl på vej (3/4 l julebryg) Beersmilie
Tilbage til toppen
Per Skulason [Skulason]Medlem

8560 Kolind
Indmeldt: Mar 09, 2013
Indlæg: 54
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 11:16 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Hej Tommy

Det var nu ikke dig jeg henviste til da jeg nævte gå efter bolden, det var en generel betragtning.

Jeg prøver mig frem med Fotovæsnet, men det går ikke altid til held. Enig i at billeder gerne må have en god skarphed, så man kan se hvad det forestiller.

Enig Poul er ekseptionel god
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 11:38 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

@Per - det var nu heller ikke møntet på dig.
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 12:51 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Da debatten nu lige (kortvarigt?) er drejet over på kvaliteten af det uploadede, hvad angår genstande og billeder, vil jeg da også godt lige kommentere på det.
(Jeg tror i øvrig ikke, at I / vi er så uenige, som det kunne se ud).

Noget, der vikelig kan "pisse mig af" er, når folk uploader et billede af EN side af en mønt, hvor billedet er så "tåget", at man tror, man har tabt brillerne !!!
Når vedkommende så oven i købet under billedet KUN skriver "ID ?" ... så gider jeg simpelthen bare ikke kommentere på det.
Hvis man så måske alligevel skriver noget om, at man gerne vil have et bedre billede og lidt om fundhistorien, så mødes man måske enten af tavshed eller en sur kommentar.
Så står jeg af med hjælp på den. Så må pædagogikken gå på, at "når der kommer synlige fotos - kommer hjælp" ... ganske enkelt.
Vi er nogle, som (i al beskedenhed) bruger meget tid på at hjælpe andre med ID. Så må man også kunne forvente bare nogenlunde tydelige billeder.
Fornuftige billeder har intet med kamera-prisen at gøre. Jeg bruger selv et billigt kamera købt i Netto for år tilbage (hvor lukkeren til batterirummet i øvrigt er i stykker). Dette kamera kan tage elendige billeder, hvis det er indstillet forkert, men har en udmærket "makro-funktion", så man faktisk kan lave fine billeder. De bliver aldrig af "Poul-kvalitet" (som Tommy kalder det - godt udtryk), men de bliver så man kan se, tingen tydeligt.
Desuden vil jeg godt tilslutte mig Tommys generelle betragtning om, at noget da ikke behøver at være elitært, fordi man gerne vil kunne se, hvad det forestiller, og at der er kommet en tendens til, at man bare uden videre skal acceptere og rose "det smådårlige og middelmådige" - den holdning kæmper vi dagligt med i folkeskolen, skulle jeg hilse og sige, men det er en HELT anden diskussion.

Med hensyn til arten af fund mener jeg, at det er vigtigt, at vi ser stort set ALT. Men man kunne så gøre det, at man ved store mængder starter med et fællesfoto og så senere, hvis nogen gerne vil se specielle fotos i samlingen, laver nye enketfotos af bestemte af fundene.
Tilbage til toppen
Finn larsen [finn]Medlem


Indmeldt: Aug 29, 2009
Indlæg: 51
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 3:15 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Sten, Enig helt og holdent, i alle punkter har også set, ID TAK kommentaren minder mig om paskontrollen til tidl. østtyskland.
Tilbage til toppen
MAS [DetektorMike]Medlem

Roskilde
Indmeldt: Sep 21, 2013
Indlæg: 57
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 3:34 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

www.google.dk/aclk?sa=...r/danefae/
Tilbage til toppen
Poul [Poul]Medlem

Marstal
Indmeldt: Mar 16, 2008
Indlæg: 5
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Dec 13, 2013 4:26 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Først vil jeg sige tak for de pæne ord om min billedkvalitet
Når det så er sagt så vil jeg lige tilføje at jeg ikke håber, at der på grund af mig, er nogen der føler sig "presset" til at skulle uploade billeder i superkvalitet.
I dette forum er et billede der kan bruges til id ganske tilstrækkeligt.
Jeg har haft foto som hobby i rigtig rigtig mange år, og glæder mig over at kunne kombinere detektorhobbyen (35års jubilæum i år) med fotohobbyen. Jeg fornemmer jo også at der er mange andre herinde der har interesse for fotosiden af vores fælles hobby - og her vil jeg gerne være behjælpelig så godt jeg kan. Jeg føler mig heller ikke som Jan siger: klædt på til at kommentere fund i samme udstrækning som Steen og fx Tobias. Men hvis jeg kan være til hjælp på fotosiden er jeg altid parat...
Jeg er helt enig i at lidt mere selvkritik af div skrammel upload er på sin plads, men det er vores ordvalg også - tænker her på udtryk som pøbel og kaffeklub, børnehaver osv. Ikke at det er noget problem for mig, men ved bare at den slags hurtigt kan eskalere til noget utilsigtet.
Tilbage til toppen
B. Roa [Bæhr]Medlem


Indmeldt: Nov 24, 2015
Indlæg: 4
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Sep 05, 2016 1:25 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Arne Hertz skrev:
...

Det er nemt at kommentere på nybegynderes fejl, men er det ikke bedre at være med til at give dem den rigtige information før de laver for mange "fejl"
.

Det er IMO den eneste rigtige holdning til hvordan "problemet" med alle de nye løses, da jeg først begyndte at læse op på & søge information omkring detektor ( & inden jeg blandede mig i debatten) fandt jeg tonen over for nye intimiderende & fyldt med "du SKAL..." "HUSK"...etc. der er på Facebook blevet taget det fanatiske initiativ til at skrive de uskrevne regler ned i en positiv & konstruktiv måde.
Hele dillemmaet ligger at de uskrevne regler er netop ikke regler men en fælles forståelse af hvad der er god skik indenfor en lukket kreds. vi kan hverken tvinge eller forvente at folk følger de udskrevne regler når de - med loven i hånd - kan vælge at tilsidesætte hvad mange ser som god skik. det eneste vi kan gøre at at inkludere os nye i en positiv tone & derved få os/dem lokket ind i folden
Der er ingen tvivl, om at nogle detektor folk ekstremt territoriale.

I mine øjne er alle detektorfolk inkl undertegnede skattejægere for ellers gik vi ikke & rodede i jorden. om der er et øknomisk incitament bag er op til den enkelte. jeg gør det ikke for pengene, men for det sociale & glæde ved at finde en "skat"
Tilbage til toppen
Sop [Skph13]Medlem

Den by
Indmeldt: Mai 07, 2013
Indlæg: 60
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Sep 12, 2016 10:48 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Problemet er at nybegyndere ikke sætter sig ind i regler, og hvad der er gammelt etc. Som de skriver på OBM hjemmseide alt der tages med fra marken har gps med mindre det er 100% nyt. Ellers lægges det tilbage i jorden. Har du brugt 50-400+ timer på at afsøge en mark med sporlog gps på selv de mindste ting i fragmenter af kobber, bly, bjælder etc og så kommer der nogen nye som intet ved om området og bare går på "din" mark og smider fragmenter og andet ud som du har gpset og lavet rapporter osv på så har de allerede ødelagt vigtige spor som du har brugt meget tid på at samle og puslespillet er ufuldkomment. Derfor er folk meget ærekære med deres områder. De fleste nye har bare hørt der er fundet skatte igen i tv radio etc og skal bare ud og ha fundet noget af det samme. Vi burde have en lov. Inden længe der forbyder folk i at gå med detektor uden en velgrundet uddannelse heri og så skal de have et bevis herfor og det burde være ved lov ellers skulle der falde bødeforelæg på minimum 50000kr plus konfiskering af detektor og en tur i spjældet vis det gentager sig.
Tilbage til toppen
jann [jann]Medlem

Sydsjælland
Indmeldt: Mai 01, 2006
Indlæg: 64
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tir Sep 13, 2016 7:27 pm    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Jeg forstår ikke det indlæg Skph13. Er det seriøst det du skriver eller er det en joke.
Tilbage til toppen
Flemming Nielsen [flemse]Medlem

Kirkevangen 3 a Gørlev
Indmeldt: Dec 28, 2007
Indlæg: 193
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Sep 17, 2016 12:39 am    Tråd: Re: Er vi ved at blive vores egen værste fjende ??? Besvar, med citat

Skph er manden for at uddanne de nye folk - han har den rette pædagogiske teknik.
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksVores hobby Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side Forrige  1, 2, 3, 4, 5
Side 5 af 5


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum