detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Funddebatten › Tisse-træls uden ID
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Funddebatten › Tisse-træls uden ID
Tisse-træls uden ID
Debatområde for fundregistreringer, ID etc.
Gå til side Forrige  1, 2, 3
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksFunddebatten
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tir Apr 22, 2014 11:56 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Jeg gentager lige første post, eftersom tråden som sædvanlig herinde, er eller var ved at udarte til noget helt andet, end det der var meningen. Altså:

Når nu en eller anden gør sig den ulejlighed at uploade et billede af en genstand og spørger efter ID er det mildest talt træls at mange blot siger siger 'ja' el. lign. hvis finderen spørger om genstanden er et eller andet konkret - eller bare siger 'nej, det er det ikke' eller 'fint fund' etc. - uden i øvrigt at begrunde det.
Hvis DU skriver en kommentar til en genstand, så BEGRUND venligst dit gæt på genstandens funktion/type og forsøg også gerne med en nærmere datering!
Der er næsten ingen faglærte eksperter, der kommenterer fast herinde, så det er ekstra vigtigt at DU gør dig den anstrengelse at komme med et link eller en nærmere begrundelse, så det ikke bare flagrer i vinden som en løs påstand!

Bemærk at der er tale om en høflig henstilling - hvis nogle ikke føler sig forpligtet til at følge den, kan de gudhjælpemig bare lade være - og samtidig lade være med at kommentere henstillingen - TAK!
Tilbage til toppen
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 8:33 am    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Hvorfor.. Hvis spørgeren direkte spørger.. Er dette en "økse" - Svaret er JA... Da spørgeren allerede er klar over Øksers form osv.. Så er det vel svar nok.. Da du alligevel i din foregående tekst har konkluderet at vores indlæg er begrundet i "Gæt"
citat - Hvis DU skriver en kommentar til en genstand, så BEGRUND venligst dit gæt på genstandens funktion/type og forsøg også gerne med en nærmere datering!
Så er et kort svar vel nok...
Så problemet med JA og Fint er for mig ikke et problem..
Omvendt så er jeg enig i at det altid er godt at understøtte ens ID bud med ligestillede eller ens emner vist som link.. Medmindre det givne bud er helt åbenlyst logisk.
Dateringer kan være meget svært, og et præcis indsnævring er svært at give uden kontekst. Jeg ser gerne selv "bevis" for andres bud.. Af to grunde -1 for at lære noget af de dygtige.. Og 2 for at se om jeg tog fejl, og de havde "ret".. Især for mønter med dårligt præg og ringe information i præget, er det i de små detaljer at svaret ligger..
I øvrigt mener jeg at alle indlæg er gode indlæg, da det er indlæg der skaber Forum, og vi alle kan lære med tiden og få viden som kan deles.
Rigtig god dag til dig og alle andre..

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Chris Jarvis [Chris]Medlem

Thisted
Indmeldt: Dec 12, 2007
Indlæg: 111
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 1:35 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

[quote="JanH"]Hvis der kommer et fund på med 0 kommentarer, er det ikke videre genialt at skrive 'grydeske' eller hvad man nu tror det er, uden at begrunde det yderligere.quote]

Ok. Så kan man bare skrive: 'En grydeske. Fordi jeg synes det ligner en grydeske..'
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 2:28 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

@JanH - nu har ODF (igen) oploadet en masse fund (14 billeder til 8 fund), uden stort set andre oplysninger end hvad man kan se ud fra billedet. Disse fund gider jeg simpelthen ikke kommentere på, når man ikke gider gøre sig den ulejlighed at komme med fundoplysninger. Det er som om det er vigtigere at få promoveret navnet "ODF" end fundet. Hvad mener du JanH?
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 11:21 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Hmm... både og Tommy.... hvis jeg har noget at sige om genstandene, plejer jeg at skrive det, uanset hvem der uploader, og uanset billedkvaliteten (hvis jeg ellers kan bare skimte bare nogle af detaljerne). Og hvis folk ber om ID på tid eller anvendelse, forsøger jeg da gerne. Hvis de ikke gør, er der som udgangspunkt heller ikke stor grund til at give, det giver vist sig selv.
Nu ved jeg tilfældigvis, at der bliver ført nøje regnskab med fundene hos foreningen (så vidt jeg har hørt), så mon ikke der er blevet foretaget en afklaring af, hvad genstandene er, eller repræsenterer, på et eller andet plan. Fint med mig at folk bare uploader for at vise frem og forhåbentlig få en masse ros - det er tvivlerne og mærkelige eller tilsyneladende ordinære ting af både ældre og nyere dato, der fortjener at blive set efter i sømmene af dem, der føler sig kyndige nok til det. Jeg gir f.eks. meget sjældent ID'er på oldtids- og middelaldermønter, dels fordi der allerede er nogle herinde, der ved langt mere om det end jeg, og dels fordi jeg som regler ikke føler mig i stand til at bedømme omskrifter, småtegn o.l. på disse, uden at have dem i hånden til nærstudering. Billeder er som regel bare ikke godt nok. Men respekt til dem der kan, tør og gør, både indenfor numismatikken og de andre fundgrene! Vær ikke bange for at give en forkert datering eller anvendelse - så længe den er baseret på erfaringen som tingfinder og med støtte i skriftlige kilder, går det nok. Og uanset hvad, bør man tage alt med forbi museet, der jo heldigvis i sidste ende afgør, hvad der er skidt og kanel :yes:
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 11:29 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

@ Chris - nej - og det ved du osse godt. Man begrunder med mere saglige argumenter, f.eks. baseret på form, stil, udførsel, synligt slid efter brug og evt. erfaringer med tidligere fund af samme art - samt skriftlige kilder og værker, hvis muligt (Ligesom John K. bl.a. er flink til at gøre). Hvis du skriver - fordi det synes jeg det ligner - er det ikke sagligt og dermed en ligegyldig kommentar af den slags, der af og til er for mange af herinde!
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Apr 23, 2014 11:40 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Og ja - jeg indrømmer blankt, at jeg har generaliseret helt vildt i nogle af mine indlæg i denne tråd, og beklager hvis jeg har trådt nogle uhensigtsmæssigt over tæerne i kampens hede - hvilket dog ikke rykker ved min grundpointe: nemlig at folk skal tage sig sammen, hvis og når de lægger en kommentar til en genstand - og lade være med at skrive den, hvis det ikke er noget de vil argumentere for - men på den anden side absolut heller ikke holde sig tilbage fra at lægge kommentarer med gætte-bud, især ikke når folk beder om ID - bare de argumenterer for hvorfor, de bedømmer en genstand som noget fremfor noget andet, og på hvilket grundlag.

Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor nogle kan være uenige i dette gamle, kildekritiske princip - eller lader sig nøje med an halvsløj forklaring på en genstands funktion og alder, når der nu er så meget opsparet viden, erfaring osv. blandt brugerne herinde. Det må være i alles interesse, at flest mulige deltager med flest mulige mere eller mindre kvalificerede gæt, så længe folk bare (jeg gentager, jeg ved det!) argumenterer for sagen.

Hvis der kun er nogle få brugere, der hele tiden kommenterer, læner mange sig tilbage og lader dem om det, og dermed er en ond cirkel begyndt. Opråbet er derfor ikke rettet mod dem, der vitterlig lægger gode kommentarer, ofte med links, men mod den store mængde, som bare ser på og intet siger - eller skriver enstavelsesord.
Tilbage til toppen
Hans Henrik Hansen [Hans Henrik]Medlem

Skælskør
Indmeldt: Mar 24, 2012
Indlæg: 93
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Apr 24, 2014 12:39 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Jeg skriver enstavelsesord til fund der bliver uploadet herinde og andre steder, hvis det passer mig. Selvfølgelig er det rart for finderen, at få id på sit fund. Men man kan jo skrive hvad man lyster og ikke hvad andre mener, man skal og ikke skal. Hvis du JanH, mener at du skal/vil skrive en længere kommentar, til et fund. ja, så er det, du skal gøre.
Jeg respekterer din mening, om fund id. Men mener bare, at det er op til den enkelte herinde, at gøre op med sig selv, hvor meget man vil kommenterer på de uploadet fund.
Jeg mener at man skal være glad for den hjælp/ kommentar som man får på fundene. Uanset om det er en tommelfinger eller en længere kommentar med link. Et ord kan nogle gange, sige mere ind 1000 ord. Kultursarven skal findes og bevares. Det bliver den ikke, hvis vi skal diskuterer, manglende kommentar på fund. Smil Hans
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Apr 24, 2014 1:39 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Ja det har du ret i HH, der er intet forgjort i at skrive - fint fund - eller lign. hvis det er det eneste man har at sige til tingen. Men hvis man giver et forsøg på et ID af en ting, skal man altså efter min mening også udvise lidt seriøsitet omkring fundet og lige skrive, hvor man har det fra, om det er viden eller gæt eller hvorfor man tror det er hvad det er ud fra genstanden selv. Det behøver ikke være en længere svada som dem jeg excellerer i, just the facts please :smilewide: Det er da ik for meget forlangt, synes jeg :yes:
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksFunddebatten Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side Forrige  1, 2, 3
Side 3 af 3


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum