detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Vores hobby › LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE -
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Vores hobby › LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE -
LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE -
Hvordan ser omverdenen på vores hobby?
Gå til side 1, 2, 3, 4, 5  Næste
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksVores hobby
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 7:47 pm    Tråd: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

I fortsættelse af denne tråd: detectingpeople.dk/For...html#43012

FOR ALLE SOM HAR TID OG LYST TIL AT DELTAGE I ARRANGERING OG DISKUSSION AF EN KOMMENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE.

Formålet med kongressen er 1) at blive enige om og nedfælde en generel konsensus for, hvordan præmisserne for vores hobby skal være, og 2) at udpege et antal personer, der kan fungere som repræsentantskab og officielt talerør for vores hobby (kongressens deltagere stemmer om de opstillede) i en tidsafgrænset periode.
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 7:54 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Referat af poster fra den anden tråd:

JanH skrev:
Henrikras skrev:
Eneste andet alternativ! lav en organisation som repræsentere
hobbyen og start en konstruktiv dialog med NM / kulturstyrelsen..
Slut..

HØRT! :tommel:

Og det hører til som første punkt på den anden liste og i den anden tråd: 7 ØNSKER TIL DETEKTORVERDENEN :yes:

- At detektorbrugere og foreninger (f.eks. SDA i samarbejde med de eksisterende foreninger) indkalder samtlige detektorbrugere, der ser sig selv som sådan, til en landsdækkende kongres, hvis eneste formål er, at etablere en uvildig og uafhængig komité/repræsentantskab, bestående af et antal medlemmer af forsamlingen, der er flertalsgodkendt til at tale på alles vegne i en periode på f.eks. 2 år el. lign., i en interesseorganisation for amatørarkæologer. Den må ikke være selvbestaltet, men skal have størst mulig opbakning fra flest mulige brugere.

Det er ikke umuligt og heller ikke uoverstigeligt svært, men det kræver at nogle tager teten (SDA f.eks.) og har klare kriterier for mindstemål af succes (f.eks. mindst 500 deltagere, hvis man med en vis sikkerhed kan sige, at der er 5000 brugere i alt - dette kun et tænkt eksempel)

Kort sagt: Amatørarkæologien er på nuværende tidspunkt NØDT TIL at have en officiel kanal eller et politisk organ, ganske ligesom andre hobbies har landsdækkende organisationer - især efter mindst 35 år på banen. Den indgår tilmed i samarbejde med statslige institutioner, hvilket yderligere understreger nødvendigheden, sådan at vores elskede hobby ikke blot blir reguleret i stykker over hovedet på os.

krausei skrev:
Nemlig JanH.

Jeg har tidligere luftet lignende tanker med repræsentanter for både Harja og Thy-Mors, samt i Midtjysk Detektorforening, hvor jeg er formand.

Men vi skal have alle detektorfolk med uanset foreningsmæssigt tilhørsforhold med respekt for individualister. Det her handler ikke om foreninger, men om den enkelte detektorførers "arbejdsbetingelser" - og om bevarelse af vores fælles kulturarv.

Jeg kunne godt se initiativet komme fra SDA eller måske blot fra en kreds af ildsjæle - vigtigst er, at det munder ud i noget nyt - helt uafhængigt af eksisterende foreninger, så vi slipper for gammelt nag og lig i lasten.


Henrikras skrev:
Er det her ikke en mulighed for et møde via Web... office.microsoft.com/d...27099.aspx
Såvidt jeg kan læse kan man endda deltage i mødet uden en linc konto (Microsoft bruger).
Mon ikke man kan lave afstemninger også, plus live video....
Folk kunne samle sin i klubber / private hjem på dagen /aften det løb af stablen.


JanH skrev:
Jeg tror også, man kan lave live-gruppesnak på Skype?

Under alle omstændigheder ville det måske være en start at lave en tråd, hvor folk kan melde sig som deltagere til en arrangør-gruppe, der skal arbejde på at stable sådan et arrangement på benene? Det skal selvfølgelig også være folk, der har tid til og indsigt i at få det op at køre, og være 'bindende' at melde sig til gruppen, i form af mødepligt og forventning om løsning af pålagte opgaver, alt efter deltagernes evner og muligheder. En samling virkelig dedikerede ildsjæle er påkrævet.

Der kan også sagtens foregå yderligre rekruttering på FB og andre medier, samtidig. En arrangørgruppe på f.eks. 10-15 personer burde være passende (?) og kunne løfte opgaven med at ringe og skrive rundt til alle interessante parter f.eks. hen over vinteren, og holde indbyrdes møder for at aftale strategi og indhold - så der måske ligefrem kunne blive en kongres i foråret 2015?

Kongressen bør efter min ringe mening bestemt være en fysisk begivenhed - af mange årsager - men skal selvfølgelig både have opbakning af privatpersoner og foreninger undervejs, samt klare mål for indhold og resultater af selve begivenheden.


krausei skrev:
Mulighederne er mange for at mødes online i stedet for fysisk, men som du skriver Jan, bør en kongres afholdes med fysisk deltagelse.

Hvis ikke initiativet skal dø ud, så skal der en arrangørgruppe/initiativgruppe stables på benene snart - hvis du er med Jan, så deltager jeg også gerne i denne. Og jeg kender nok et par stykker mere, der vil med, men de melder sig nok på banen.

Og var det nu nogle, der i forvejen har en gruppe af folk bag sig, så gjorde det vel ikke noget? Evt. nogle foreningsrepræsentanter eller lignende - så kan vi komme til at dække et bredt udsnit af landets detektorfolk med forholdsvis få hug. Altså hvis Tellus, Bornholmerne, Harja, Sønderjyderne. Midtjysk Detektorforening, Thy-Mors, Odsherred o.fl..a. stillede med en repræsentant, så var vi hurtigt i gang.

Det må være tid til at se fremad og begrave tidligere stridigheder - her er en oplagt mulighed.


JanH skrev:
Kul på :tommel:

Hvis hver forening stiller med 1 repræsentant, plus de løse, når vi snildt op på 15-20 stykker, eller flere (hvor mange er reelt ønskeligt?). I praksis bør disse mødes og diskutere præmisserne for projektet og arbejdsfordelingen, samt vælge en 'gruppe i gruppen' på 2-4 mand, der tager de endelige beslutninger efter flertalsprincippet og uddelegerer de fortløbende opgaver til de andre medlemmer af hovedgruppen (og sig selv).

Gruppen har ingen rettigheder til at vedtage ting, der angår detektorhobbyen, men har udelukkende mandat til at organisere og strukturere en kommende kongres for detektorfolk, med flest mulige deltagere, hvis mål er 1) at nå til enighed om grundliggende principper for hobbyen, både nu og fremover, og 2) at vælge frivilligt opstillede kandidater til at udgøre et officielt organ for hobbyen på en periode på f.eks. 2 år (som ovenfor skitseret).

Jeg deltager gerne, hvis jeg får tilbuddet, eftersom jeg har tiden til det, men desværre ikke så mange fysiske ressurser eller kontakter (ikke engang en FB-profil) Blinks

Henrikras skrev:
To ting kom op i løbet af dagen;
Med hensyn til en landsdækkende organisation. Hvorfor ikke gøre det nemt og sige at en fra hver bestyrelse af de allerede udemærket velfungerede foreninger, danner styregruppen. De er allerede folkevalgte og hele landet bliver stort set repræsenteret.
Det kunne også være en ide at få de foreninger / sammenslutninger med som dækker amatør arkæologien.
Om det er formanden eller næstformanden eller hvem, er optil den enkelte klub/foreninge/sammenslutning selv af afgøre.
Wupti så har du 10-15 super engageret og dygtige personer til at danne styregruppen.
De må beslutte hvordan det videre forløb skal laves og hvad der skal arbejdes med.
Man kunne evt. i hver klub/foreningen tænke på at hæve kontingentet med F.eks. 5,kr som kunne gå til at drive sekretariatet i den nye landsdækkende org.
Kunsten er så at få alle dem med, også dem idag ikke er medlem nogen steder. Der kunne man lave en sidegren under den landsdækkende org., hvor man kunne tegne sig på.
Det at samle hele DK til en kongres, den tror jeg er svær. (Transport udgifter og tid).
Det behøves så heller ikke, da styregruppen allerede er bredt repræsenteret og folkevalgte.

Sorry at jeg gentager noget I lige har skrevet, men jeg ikke opdateret og vi skrev samtidig.


flemse skrev:
Nej, det skulle være noget helt nyskabende, nye øjne på problematikken - ikke Tordenskjolds soldater.
Tilbage til toppen
Henrik [Henrikras]Medlem

DK
Indmeldt: Jun 26, 2012
Indlæg: 250
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 8:48 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Måske en ide og stikke en finger i jorden rundt omkring via en selvbestaltet opstart styregruppen. (F.eks. dem som melder sig til via tråden her).
Som laver lidt undersøgelse;
1. Findes der opbakning fra landets nuværende foreninger...(kontakt til bestyrelser)
2. Er den store del uden tilhørsforhold eller medlemsskab overhovedet gearet / interesseret
i noget som helst. (Mange er meget anonyme, hvordan opnår man kontakt med dem?)
3. Facebook og forum afstemninger om interessen findes. (De mere synlige).

Hvis så det stadig ligner et "GO"..
Målsætning - drejebog - fremtid - økonomi - planlægning...
(Man kan vel ikke sætte en masse igang uden at have en plan).
Mange svar vil indeholde ord som National Museet, Danefæ o.s.v.
Bør der så ikke også foretages en korrespondance om emnet med NM (Peter Vang), om en landsdækkende organisation med X antal amatør arkæolog / detektor bruger overhovedet vil blive hørt ! Det er på deres bord mange ting vil ende...
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 9:00 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Jeg er kommet lidt sent ind i læsningen af denne debat og forslaget om en kongres, som jeg opfatter det med det formål at skabe en form for paraply-organisation for detektorfolket. Ala FDM for de danske motorejere?
Jeg synes grundlæggende, at ideen er god og bidrager gerne, hvis nogen ønsker det.
Som det er nævnt vil det være uendelig vigtigt, at det klart defineres, hvad formålet med en kongres og en efterfølgende organisation skal være.
Jeg mener, at det må stå klart for enhver efter begivenheder de seneste 5-10 år, at detektorhobbyen er bedst funderet lokalt, når det gælder foreninger, klubber og grupper.
Derfor skal en organisation, efter min mening, på ingen måde forsøge at være en "storforening" for detektorfolket, men snarere en organisation på linje med FDM, en "fagforening" eller lignende, som tager sig af "det politiske", om man så må sige.
Altså de store overordnede ting, som foreningerne hver for sig ikke er store nok til, og hvor der er konsensus i foreninger, klubber og grupper om, at dette kan en sådan organisation tage sig af.
Vigtigst af alt er, at organisationen skal "samle" og ikke "sprede" detektorfolket.
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 9:23 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

100% enig, Steen! Vi er ikke ude i at skulle lave en landsorganisation for detektorfolk, men at finde en gruppe mennesker, der respekteres af flest mulige brugere, og som kan repræsentere det officielle talerør for hobbyen overfor medier og myndigheder. Derfor er det også vigtigt, at der på en given kongres først vedtages et grundlag, som disse kan handle og agere ud fra...

@Henrik - også enig. Det er den selvbestaltede arrangørgruppes pligt at skaffe sig flest muligt kontakter i de repspektive foreninger/blandt enkeltpersoner, således at disse bakker op om arrangør-gruppens initiativ og sørger for at kanalisere det videre ud til deres medlemmer osv.

Personligt mener jeg, at har man først stablet et seriøst arrangement på benene, med tilpas mange deltagere og efter behørig reklamering, er de 'anonyme' og andre evt. modvillige selv skyld i, hvis de ikke får indflydelse på valget af repræsentanter og idé-grundlaget, eftersom de bare kunne have meldt sig på banen eller troppe op til kongressen, hvis de evt. har indvendinger. Hvis man har f.eks. 1000 mennesker bag sig, inkl. officiel støtte fra foreninger, taler man trods alt med en vis pondus...

Og jeg mener ikke, at man på nuværende tidspunkt kan trække den længere, og blot 'nøjes' med internet-afstemninger om folks interesse for et officielt talerør - det er på høje tid at det rent faktisk sker, uanset hvad alverdens krakilere og Rasmus Modsat'er ellers siger. Bare mine fem øre ;)
Tilbage til toppen
Ib Krause-Kjær [krausei]Medlem

Alrø, Odder
Indmeldt: Jan 29, 2008
Indlæg: 151
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 9:41 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Jeg er helt på linje med Steen, Henrik og Jan - og ja - sammenligningen med FDM er god.

FDD - Forenede Danske Detektorførere...;-)

Nej, mon ikke styregruppen finder et passende navn, når man så vidt...
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 9:50 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Husk, at kongressen kun er til med det formål at skabe en fælles konsensus, der fører videre til en udpegelse af et officielt repræsentantskab, der er almindeligt anerkendt af de fleste - og at disse kun sidder en begrænset periode, hvorefter der skal vælges et nyt repræsentantskab efter en ny kongres/afstemning... Er man derfor utilfreds med den siddende gruppe, kan denne udskiftes efter næste valg, ligesom idégrundlaget og mandatet kan revideres efterhånden.

@Ib - Forenede er nok ikke den helt rette betegnelse - da det ikke er det, der er meningen med talerøret - det taler nok på vegne af mange brugere og foreninger, men er ikke en forening - bare for at flække græsstrå og kløve ord ;)
Tilbage til toppen
Jannick Nielsen [Jannick Nielsen]Medlem

Sjælland
Indmeldt: Okt 23, 2013
Indlæg: 66
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:03 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Uden at have læst alle indlæg.
Er man så død og pine tvunget til at knytte sig til en forening, hvis man skal have bare det mindste sagt?
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:05 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

JanH skrev:
Husk, at kongressen kun er til med det formål at skabe en fælles konsensus, der fører videre til en udpegelse af et officielt repræsentantskab, der er almindeligt anerkendt af de fleste - og at disse kun sidder en begrænset periode, hvorefter der skal vælges et nyt repræsentantskab efter en ny kongres/afstemning... Er man derfor utilfreds med den siddende gruppe, kan denne udskiftes efter næste valg, ligesom idégrundlaget og mandatet kan revideres efterhånden.

@Ib - Forenede er nok ikke den helt rette betegnelse - da det ikke er det, der er meningen med talerøret - det taler nok på vegne af mange brugere og foreninger, men er ikke en forening - bare for at flække græsstrå og kløve ord ;)

Jo, Jan ... men før du får folk af huse og til at rejse til en kongres, skal der ligge et eller andet "perspektiv" / et idegrundlag for, hvad det er man skal til kongres om.
Du kan ikke bare tromle folk sammen.
Derfor synes jeg, at det er fint, at rammen for en organisation diskuteres her og måske i andre fora.
Det er også vigtigt, at mange flere ytrer sig, og derfor er debatsiden her på DP måske ikke det rette? ... eller i hvert fald ikke det eneste forum, hvor ideerne bør blomstre.
Tilbage til toppen
Henrik [Henrikras]Medlem

DK
Indmeldt: Jun 26, 2012
Indlæg: 250
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:07 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

100% enig Steen og godt sammenlignet med FDM. Tildels også dit skriv JanH...
Det som jeg er nervøs over eller som kan forsinke (for det skal nok lykkes en dag)
det er at sætte noget igang, uden at kende et stort antals menneskers holdning. Det er et faktum at ikke alle tænker ens, slet ikke når vi taler om danefæ , Danmarks kulturarv og det museale aspekt (uens behandlinger osv.), derfor søger jeg viden om opbakningen overhovedet findes.
Et stort ønske herfra at flere fra de store foreninger / klubber kommer ind i tråden og som Agersø giver deres mening tilkende.
Hvorfor... I de lidt over 2 år jeg har indleveret fund, har jeg endnu ikke oplevet eller erfaret de episoder I andre fortæller om, plus de nære detektor venner jeg deler denne hobby med, de har heller ikke noget større negativt at sige.
Det skyldes selvfølgelig behandlingstiden er lang og mange fund slet ikke er kommet igennem systemet endnu, plus at de lokale museer jeg har haft berøring med, de fungere bare. Mange har sikkert det på samme måde, så derfor igen, vil mange ikke bare tænke, "hvad skal det her til for, det fungere da fint uden."..!
Flere ind i tråden og en finger i jorden er et "must" efter min mening.
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:07 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Jannick Nielsen skrev:
Uden at have læst alle indlæg.
Er man så død og pine tvunget til at knytte sig til en forening, hvis man skal have bare det mindste sagt?

Jannick, som jeg forstår debatten indtil nu er pointen netop, at denne overordnede organisation skal være for ALLE, også "de løse fugle", som ikke ønsker at være med i en forening, klub eller gruppe. :tommel:
Tilbage til toppen
Ib Krause-Kjær [krausei]Medlem

Alrø, Odder
Indmeldt: Jan 29, 2008
Indlæg: 151
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:08 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Nej Jannick - enhver kan melde sig på banen, både til en styregruppe og til en kommende kongres. På et eller andet tidspunkt er der vel en flok som kan danne styregruppe og så tage den der fra.
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:24 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Ja det er sandt nok at der skal skrives meget frem og tilbage på nettet, for at folk forstår grundlaget - men en seriøs arrangørgruppe burde ikke tage så lang tid at tromme sammen - og det, de undervejs kommer frem til og op med af forslag til kongressens indhold, kan de så lægge ud til offentlig debat undervejs, så ingen burde være vildt overraskede, når det endelig oplæg til et program for kongressen foreligger...

@Henrik - jeg forstår og deler din bekymring - alt kører i princippet også efter bogen her i området, men der er desværre også til stadighed større eller mindre ballade og konflikter, eller misforståelser, rundt om i landet, blandt detektorfolk og foreninger indbyrdes, i forhold til lokalmuseer og måske især i forhold til NM - og derfor er det på tide, at der kommer en officiel 'stemme' fra miljøet, der kan sige fra og til overfor disse - myndighederne inkl.

Jeg kan kun opfordre til, at flest mulige blander sig i denne tråd og giver deres mening til kende eller ønsker at deltage i arrangeringen af en sådan kongres - ligesom 'man' er meget velkommen til at starte en gruppe på FB med samme formål - hvilket blot bliver uden ut., da jeg ikke benytter den slags platforme ... Jeg skal ikke dog stå i vejen for nogle initiativer - blot der SKER noget reelt !
Tilbage til toppen
Henrik [Henrikras]Medlem

DK
Indmeldt: Jun 26, 2012
Indlæg: 250
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:29 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

En fugl viskede i mit øre... Hvorfor ikke går vejen via SDA ! Den organisation fungere jo allerede og er yderst seriøse / velsete osv.
SDA er så nok ikke baseret eller sammensat for at ytre detektor folkets problemer, men det er vel et spørgsmål om politik og vilje fra begge sider, så kan det vel lykkes.
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Ons Jul 30, 2014 10:35 pm    Tråd: Re: LANDSDÆKKENDE KONGRES FOR DETEKTORBRUGERE - Besvar, med citat

Har allerede foreslået SDA tidligere i tråden (se ovenf.) - interesserede fra SDA kan blot melde sig til en arrangør-gruppe, sammen med Harja-, Odsherred-, Thy- osv. medlemmer - blot de har deres organisation i ryggen (ellers kan de kun deltage som privatpersoner).

Jeg ville f.eks. gerne bede Steen om at stille op i en arrangørgruppe, som medlem af og med mandat fra Harjas bestyrelse - men også gerne som privatperson.

Bare kom ud af busken!
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksVores hobby Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side 1, 2, 3, 4, 5  Næste
Side 1 af 5


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum