detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Research › Hede eller mark?
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Research › Hede eller mark?
Hede eller mark?
Spørgsmål/Hjælp til research, topografi, kort etc.
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksResearch
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Mikael Benjamin Andersen [Mikael A]Medlem

Godthåb
Indmeldt: Okt 20, 2016
Indlæg: 6
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Okt 29, 2016 9:14 pm    Tråd: Hede eller mark? Besvar, med citat

Når jeg kører rundt og leder efter spændende nye marker, er det svært at forestille sig, at landskabet for ca. 200 år siden så helt anderledes ud, end det gør i dag. Dengang for ca. 200 år siden, var landskabet i høj grad dækket af hedeområde, og hvad mon det betyder for fund chancerne?
Heden var befolket af hedebønder, så der har været mennesker på heden i 1000vis af år, men hvad har de efterladt sig af metalgenstande.

Hvad er jeres erfaringer med fund på de gamle hedeområder?
Tilbage til toppen
Jesper Munk [J.Munk]Medlem


Indmeldt: Jul 02, 2016
Indlæg: 8
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 30, 2016 9:48 am    Tråd: Re: Hede eller mark? Besvar, med citat

Hej Mikael ! ... med hensyn til hvor man finder det ene eller det andet,så er der ingen regler for det,det er umulig at sige hvor chancerne er større i forhold til andre steder ! .... vi går alle rundt i vores forfædres fodspor,og de har osse haft hul i deres lommer og været uheldige og tabt ting og sager som vi har ! .... og mange gange har de tabt deres ting hvor vi mindst forventer det,så der er ingen regler om hvor der er bedst at gå,dog vil jeg mene at hedeområder og moser altid er spændende,da man her kan finde offergaver osv... fks. så er jeg nu igang med en mark hvor der er kommet ny forpagter på,og han har klippet og pløjet mark kanterne helt ind,og her finder jeg nu en masse sjove og spændende ting,hvor jeg fks. på selve marken stort set intet finder ! .... så min point er,at mange gange finder man de gode ting hvor man MINDST forventer det.
MVH
Jesper.
Tilbage til toppen
Mikael Benjamin Andersen [Mikael A]Medlem

Godthåb
Indmeldt: Okt 20, 2016
Indlæg: 6
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 30, 2016 2:45 pm    Tråd: Re: Hede eller mark? Besvar, med citat

Det kan du have ret i Jesper, og din vinkling på hedeområder og offerfund er meget brugbar. Jeg tænker lidt på, hvor velhavende hedebønder har været? Og hvor meget de egentlig har færdes ude på heden. Jeg ved, at heden blev brugt meget til bøndernes dyr og bønderne har høstet lyng på heden, mens en mark der har været mark i mange århundrede i hvert flere gange om året har været arbejdsplads for mange mennesker. Måske har det ingen betydning, men under alle omstændigheder vil jeg lige høre museet om, hvad de mener om sagen.
Min egen erfaring er faktisk, at de bedste fund sker på marker, der har været marker i mange århundrede.
Tilbage til toppen
Jesper Munk [J.Munk]Medlem


Indmeldt: Jul 02, 2016
Indlæg: 8
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 30, 2016 4:17 pm    Tråd: Re: Hede eller mark? Besvar, med citat

Hej igen Mikael ! ..... jeg har lige fået en mark med et meget stort mose område ( er ikke startet i nu ) .... og det har jeg faktisk meget store forventninger af følgende grunde :

1.) Det ligger lidt væk fra veje og stier,så jeg forventer ikke at finde så meget metal affald,som fks. dåser - kapsler - sølvpapir og den slags,dog må man forvente at bønderne har smidt lidt der,men det er nok begrænset !

2. ) Og da div. landbrugsmaskiner ikke har kørt i selve mose området ( våd jord ) så forstiller jeg mig at mange af de ting jeg evt. finder er nogenlunde hele ( ikke ødelagt af ploven )

3.) Og da der har været mose her altid,så må vores forfædre osse have været her af forskelige grunde ! .... det kunne være fks. være jagt - offringer- måske begravelser osv.... jeg tror at mange af de gl ting her på DP er fundet i sådane områder,for mange af de fibler man ser her er faktisk ret velbevaret,for de fleste ting over ca 3 cm man finder på marken er kørt over af ploven og ødelagt,så derfor har jeg mest fidus til vådområder af flere gode grunde ... Smil
mvh
Jesper.
Tilbage til toppen
Mikael Benjamin Andersen [Mikael A]Medlem

Godthåb
Indmeldt: Okt 20, 2016
Indlæg: 6
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Okt 30, 2016 10:51 pm    Tråd: Re: Hede eller mark? Besvar, med citat

Hej Jesper

Det lyder som et rigtig spændende område, og det bliver spændende at se, hvad du finder. Hvor længe har du gået med detektor?
Tilbage til toppen
Jesper Munk [J.Munk]Medlem


Indmeldt: Jul 02, 2016
Indlæg: 8
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Okt 31, 2016 9:30 am    Tråd: Re: Hede eller mark? Besvar, med citat

Ja jeg skal nok opdatere / uplode fund fra det "moseområde" når jeg går igang ! .... men er startet seriøst med at gå med detektor i marts i år,og bruger 4-5 timer om dagen så tit det er mulig ( 4-5 dage om ugen ) ..... har stort set alle de marker ( inckl vores egne ) i det område jeg bor,så det er nemt bare lige at hoppe i støvlerne,og så bare tænde for detektoren ... og sidegevinsten er jo alt det motion man så osse for ... Smil

( den første detektor jeg havde var for ca 13 år siden,men da mistede jeg hurtig interessen,for de detektore den gang var alt for dårlige,i forhold til hvad de nye detektore kan i dag )
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksResearch Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Side 1 af 1


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum