detectingpeople.dk › Forum › Udstyr og teknik › Detektorer › Hvornår graver man? (x-terra 705)
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Udstyr og teknik › Detektorer › Hvornår graver man? (x-terra 705)
Hvornår graver man? (x-terra 705)
Alt om detektorer og søgehoveder. Her stilles alle spørgsmål vedr. detektorer såsom søgedybder, følsomhed, Double "D" osv.
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksDetektorer
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Thomas [spiff24x]Medlem

Kalundborg
Indmeldt: Jan 23, 2011
Indlæg: 11
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 13, 2011 1:16 am    Tråd: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Hej Allesammen.

Er kommet godt igang med min nye x-terra 705, på førstedagen gjorde jeg allerede en del små fund - men imellem utroligt meget jern, søvpapir og kapsler. Har læst manualerne til detektoren om diskriminering, id osv. Til at starte har jeg brugt indstillingen ALL METAL bare for at finde et eller andet, men nu vil jeg prøve at bruge en af de fire forudindstillede presets, og nu i en gammel mose... Der står at 1 eller 4 skulle værre gode. Men nu er det sådan at jeg har monteret et 18,75khz søgehoved, og manualen er vel skrevet ud fra det normale søgehovede...


Nogen der kan fortælle mig om deres foretrukne indstillinger på x-terra, og efter hvilke udslag i plejer at grave? og hvilke i plejer at ignorere?... Kan læse mig til det hele i manualerne, og om hvordan man laver sit eget søgeprogram osv, men er der ikke et par uskrevne regler hist og her? Har fået lov til at rodde en mark igennem, men skal lige have ordnet mosen først - så det er hvad jeg hovedsageligt holder mig til det næste stykke tid.
Tilbage til toppen
Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper]Medlem

Randers
Indmeldt: Dec 07, 2007
Indlæg: 415
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 13, 2011 3:05 am    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Det lyder til, at du er kommet rimelig fornuftigt igang. Det er temmelig normalt, at langt størsteparten af det, man graver op, er "skrammel", men det er der ikke så meget at gøre ved.

Der er ikke nogen nævneværdig forskel ved 18,75 kHz søgehovedet og standardsøgehovedet når det kommer til diskriminering. Så vidt jeg husker diskriminerer 1 jernsignaler (de negative tal på displayet) og det højeste positive signal fra, hvilket også relativt sjældent giver noget interessant. Så prøv bare med det.

Jeg plejer at gå i all metal, men ignorer ofte jernsignalerne. Dog med lidt forsigtighed, for de kan nogen gange give noget spændende. Derudover plejer jeg at have fire toner, threshold på 0 og sensitiviteten så højt den kan, uden at detektoren bliver ustabil og konstant larmer. Det plejer i praksis at være omkring 24.

Man kan også godt (især med lidt øvelse) skelne mellem gode signaler og dårlige signaler, men i praksis bruger jeg det kun på stranden for ellers vil jeg misse nogle gode fund. Gode signaler giver stabilt id og er uden "støj" i kanten af signalet, mens dårlige signaler springer kraftigt i id og "knaser" i kanten af signalet. Prøv at være opmærksom på det, men for mig er det kun noget, der hjælper mig lidt til at gætte, hvad det mon er, jeg nu kommer til at grave op. Og det er sjældent, jeg alligevel rammer rigtigt :smilewide:

Min ældste mønt var et udpræget dårligt signal og et af mine mest interessante fund (et klæberstenskår) var et tydeligt jernsignal, så man bør grave på alt, men det kan man jo godt blive træt i armene af.
Tilbage til toppen
Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Medlem

Nord fyn
Indmeldt: Feb 28, 2011
Indlæg: 444
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 13, 2011 6:07 am    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Jeg ville helt klart vælge at skrue op for volumen og styrken i detektoren
og det eneste tal jeg diskriminerer er tallet 2 da det er de forbannede koks sten
der er metalholdige og kan drive en til vanvid

Jern kan du somregelt genkende ved du mister signalet halvdelen af gangene
når du kører søgehovedet forbi det

men ligesom så mange andre graver jeg på >>ALT<< da selv de værste skod signaler
kan gemme på et super fund

eks et fragment af en plade fibel eller små sølvmønter bm mønter
der står på højkant kan godt give et møgsignal alt efter dybden

mvh Brian
Tilbage til toppen
Jacob Andersen [jacan]Medlem

Horns herred Sjælland
Indmeldt: Aug 29, 2008
Indlæg: 145
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 13, 2011 6:58 am    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Nu ved jeg ikke hvad det er for et søgehoved du har på, men hvis det et koncentrisk vil jeg skifte det ud med et DD søgehoved enten 7,5 Khz der et et all round søgehoved. 18,75 khz er godt til tyndesølvmønter eller det elliptisk DD 18,75 Khz. detektorshop.dk/group....group=745. De fleste der har brugt X-terra i mange år går med et af disse søgehoveder. Husk at indstille groundballance og noise. selv går jeg med sense i 20 og 24 alt efter hvor meget skral og jern der ligger i jorden, X-terra er en god maskine når man lære den at kende.

Mvh. Jacob
Tilbage til toppen
Thomas [spiff24x]Medlem

Kalundborg
Indmeldt: Jan 23, 2011
Indlæg: 11
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 13, 2011 10:02 pm    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

tak for jeres uddybene svar...Indstillede den idag til treshold 0 og sensitivitet på 24 - men straks jeg svingede den over jorden flippede den helt ud med forskellige lyde, ligemeget hvor jeg prøvede at svinge den. Så det endte med at jeg gendannede den til fabriskindstilling og valgte program 4. Her gik det lidt bedre.

ang indstilling af groundballance, er der virkelig brug for det? mener jeg læste i manualen at den som standard selv automatisk justerer den?

Ang. kapsler, de er ved at gå mig ekstremt på nerverne. Har prøvet at sætte mig ind i target ID - men jeg syntes de giver de samme udslag som alm. mønter - så tør ikke slette den ID kategori (i mit eget program)
Tilbage til toppen
Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper]Medlem

Randers
Indmeldt: Dec 07, 2007
Indlæg: 415
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Aug 14, 2011 12:00 am    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Nu går jeg selv med 70'eren, så der kan være lidt forskel til 705'eren, men med 70'eren er det sådan, at groundbalance er sat til 27 i fabriksindstillingerne når man er i Coin. Det rammer vel nogenlunde de fleste steder, men jeg indstiller altid groundbalance vha. auto før jeg går i gang et sted. Track har jeg ingen erfaring med, men jeg har da hørt om andre, der bruger det.

Hvis groundbalance ikke er korrekt, kan detektoren godt være temmelig ustabil, hvilket man jo så som regel vil løse ved at skrue ned for sensiviteten. Det gør bare i sagens natur detektoren mindre følsom, hvad man sjældent ønsker.

Kapsler, pulltabs og alt muligt andet skrammel kan man kun slippe for, hvis man vil give afkald på de gode ting, der giver samme signal. Derfor er det også helt normalt at grave 10 stykker skrammel op for hver god ting. Eller mere for den sags skyld.

På Minelabs hjemmeside ligger der forøvrigt en udmærket e-bog, "Understanding your X-TERRA", til gratis download, hvis du ikke kender den i forvejen. Der er en del fornuftige tips.
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Aug 14, 2011 8:29 am    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Det jeg normalt fremhæver ved x-terraen er, at den er så nem at indstille - og det er den også. Tænd for detektoren - sørg for, at den står i møntprogrammmet - sæt treshold til 0 - gå i AM - 4 toner - volumen efter behag - og GB i Track (selvjusterende GB) - sens. 24. Så er det i hvert fald ikke detektorens indstilling, det er galt med. Prøv så forskellige marker og vær tåldmodig. Det tog mig lang tid at blive dus med min første x-terra og mange gange i starten havde jeg lyst til at kyle den i den nærmeste mose. Men nu er alle dens lyde som sød musik.
Grunden til, at jeg ikke diskriminerer er, at alle lyde - både gode og dårlige - er med til at fortælle, hvad der måske befinder sig i jorden. Er der meget jern, skal man være mere omhyggelig, da jernet kan dække over de gode signaler. Og så kan der være meget jern på de gode pladser. Og ofte kan man høre, når man går over en gl. (skjult) vej, pga. af de mange jernsignaler. Omvendt - er der få jernsignaler, kan man skrue op for sens. og måske detekte lidt hurtigere. Og så videre....
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Aug 14, 2011 12:25 pm    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Som det vil være nogen bekendt, bruger jeg en hel anden type detektor.
Men der er nogle ting ved al søgning, som er fælles, uanset hvilken man bruger.
Alle skal engang imellem grave signaler, som er noget skrot / affald !!!! Accepter det !!!!

Jeg tilslutter mig Tommys synspunkt ang. jern. Jeg har min Tesoro stående, så den giver et signal på jern, men jeg kan nemt høre, når jeg kører over igen, at det er jern.

Det absolut vigtigste (og det kommer kun ved TRÆNING) er, at man STOLER PÅ de signaler, som kommer fra ens detektor.
Gør man ikke det, vil man tvivle på det, man hører (ser) og måske være fristet til i virkeligheden at indstille den forkert.
Altså, brug mange timer på at lære signalerne at kende, og derefter STOL SÅ BLINDT PÅ DEM !!!
Tilbage til toppen
Thomas Colberg [Tcolberg]Medlem

Nordsjælland
Indmeldt: Jun 27, 2011
Indlæg: 125
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Aug 15, 2011 12:09 pm    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Lige et par ny sp. nu hvor vi er igang med ID osv.
Jeg ser "ofte" når jeg kommer til at banke mit søgehovede ind i en klump ler/sten/hård jord at den viser et højt + ID feks 34 eller 45. kan det undgåes ?
Har det 705 gold version med oval søge hovede.

Ligeledes syntes jeg at min 705 lyder som et fjernsyn som bare står og summer konstan. måske er det bare lyden fra "motoren" men kan det ændres ? j
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Aug 15, 2011 12:41 pm    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Det sidste først - hvis ikke treshold står på nul, vil detektoren summe.

Den eneste måde at undgå lyden, er at undgå at ramme sten o. l. - det får du lært efterhånden.
Tilbage til toppen
Jacob Andersen [jacan]Medlem

Horns herred Sjælland
Indmeldt: Aug 29, 2008
Indlæg: 145
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Aug 15, 2011 3:22 pm    Tråd: Re: Hvornår graver man? (x-terra 705) Besvar, med citat

Opvarmede sten kan godt give signal på 48.
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksDetektorer Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Side 1 af 1


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum