detectingpeople.dk › Forum › Udstyr og teknik › Detektorer › Detektor evaluering/brug/pris.
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Udstyr og teknik › Detektorer › Detektor evaluering/brug/pris.
Detektor evaluering/brug/pris.
Alt om detektorer og søgehoveder. Her stilles alle spørgsmål vedr. detektorer såsom søgedybder, følsomhed, Double "D" osv.
Gå til side 1, 2  Næste
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksDetektorer
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Aug 19, 2011 7:31 am    Tråd: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Lige lidt weekend overvejelser. Kunne godt tænke mig at starte en lille tråd omkring detektorer.
Her vil så være muligheden for at fremhæve alle fortræffelighederne ved ens detektor, og kritiserer de andres lidt.. Alt sammen uden at blive uvenner – sådan da i teorien. griner
Da brugerne har en bred vifte af forskellige mærker, og nogle har flere. Så må der ligge en enorm viden om dem gemt ude hos jer. Umuligt for mig at nævne alle, uden at overse andre, men nogle få..
Kører selv med en 10 år gammel C-Scop 1220 XD (ikke digital udgave). Har hørt den er populær på Bornholm. Nå men den er jeg som sådan godt tilfreds med, men nu er det jo også min første og eneste ”kæreste” som jeg har været i skov og strand med.
Dog er jeg i den seneste tid blevet opmærksom på XP DEUS. Nogle taler himmelsk, andre ikke.. Ja.. Og de er jo heller ikke helt gratis. Men de kan jo næste se årstallet på mønterne.
Men også Garret, Minelab osv.. er store mærker. Kunne være sjovt at høre jeres erfaringer fra Nord til Syd og Øst til Vest.. På en eller anden måde er en total sammenligning nok umulig. Da pris og anvendelse jo er meget forskellig. Men jeg håber tråden vil bære sig selv og vi får noget konstruktiv viden på bordet. Og på en eller anden måde få opdelt i pris/kvalitet/anvendelse..
Rigtig God Weekend – John.

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Aug 19, 2011 8:17 am    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Et gammelt ordsprog siger: Den der ager med stude kommer også frem. Eller let omskrevet - den der går med c-scoope finder også noget, lige som ham der kører i en gammel Lada også kommer frem. Men det er nu mere behageligt at gå med en af de nye lette maskiner, lige som det er mere behageligt at køre i en ny bil med servostyring og ABS-bremser. Men om ham der går med den nye detektor finder mere end ham med den gamle, afhænger af så mange ting, at det er vanskelig at sige. Men alt andet lige - dvs., hvis man fjerner alle ydre vilkår, så vil fx. en DEUS finde mere end en gl. scoope.
Tilbage til toppen
Kristian Brandhøj [brandhøj]Medlem

Ejby (ny lejre)
Indmeldt: Mai 21, 2010
Indlæg: 14
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Aug 19, 2011 2:06 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

gik sidste år med x-terra 705 9"7,5hz
iår med deus 22cm (mest 18kz)

Jeg kan godt lide begge maskiner og den for mig afgørende fordel ved Deus er:
Trådløs system der virker upåklageligt.
Variabel/hurtig recovery.
Let at lade op.
Hurtig sammenklappet til en meget lille størrelse

Jeg savner dog multitone indstilling for lyden. (er på x-terraen)
vægtforskellen er ikke noget jeg registrere. de er begge lette
Tilbage til toppen
Claus [claus66]Medlem

Brobyværk-midtfyn
Indmeldt: Okt 13, 2009
Indlæg: 13
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Aug 19, 2011 2:34 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Jeg købte en brugt 705. Den kunne da finde knapper og mønter, og en enkelt fibel blev det også til. Synes ikke den var speciel hurtig. Lånte også et 18kz hoved men med det blev fundene ikke bedre. Jeg havde aldrig fundet en eneste sølvmønt indtil da.
Her i foråret købte jeg så en Teknetics T2, og solgte min Minelab 705.
På første tur med den, fandt jeg 3 sølvmønter, 1524,1625 og 1856.
Efterfølgende har jeg fundet et hav af mønter samt en ragekniv.
Den kører ekstremt langt på batterierne, og stikker mindst lige så dybt, hvis ikke dybere end en Deus
Kender til en som først købte en Deus, og derefter en T2. Han går kun med T2 nu, og finder en masse fine ting.
Tilbage til toppen
Flemming Nielsen [flemse]Medlem

Kirkevangen 3 a Gørlev
Indmeldt: Dec 28, 2007
Indlæg: 193
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Aug 19, 2011 6:43 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Jeg har en Fisher f 75.. Det er vist en af de maskiner der har den største dybdegang. den har dog et minus, store genstande registrerer den som jern, det er hammerirriterende, tænk hvis man rendte over et kæmpe trefliget, uden at grave det op. Der var min gamle fisher 1266x sgu noget mere til at stole på . Smil
Tilbage til toppen
Henrik Brinch Christiansen [Henrik Brinch]Medlem

Gram, Sønderjylland
Indmeldt: Nov 15, 2007
Indlæg: 271
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Aug 19, 2011 8:02 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Fisher F-75 er en meget speciel maskine, helt enig, synes den var/er eminent til det meste, på gode dage går den helt amok, der var ikke meget der smuttede forbi den.....men den havde også "sine dage" hvor den ligesom slet ikke gad samarbejde....ved ikke om det bare var min der var en drillepind....men syns at der var tider hvor den ikke makkede ret, dog sjældent...men alligevel nok til at jeg investerede i en X-Terra 70....som så igen blev vraget til fordel for en XP goldmaxx ....som så igen blev erstatttet af Deus'en.... og jeg har ikke set mig tilbage siden.

Har vel haft en 7-8 forskellige, og det er vel mest en smagssag om man er til moderen eller datteren, men går man helt ned på de billige maskiner der lover en masse, så skal man nok regne med at blive skuffet.... der findes desværre ingen billige gode maskiner....man skal på den anden side af 3000 førend der melder sig maskiner der kan søge ok i stubhøjde. Omvendt kan man også stadig få dyre maskiner der ikke leverer varen, så det er sgu ikke helt nemt, når man kommer ind fra højre uden nogen ide om hvad man skal investere i.

Mange ender med en Xterra 70/705 (stort set samme maskine). Utroligt nem maskine, der går langt på literen, vejer ikke meget, "tænd og gå" maskine....

Og så er der de tunge maskiner fra Minelab (explorer/etrac/quattro/safari)... har kun selv erfaring med Quattroen....kendetegnende for dem er at de er tunge og langsomme til at recover.... de 28 forskellige samtidige kanaler de kører med gir i praksis ikke flere fund, snarere tværtimod. og så er de skide irriterende at gå tæt på Meget glad da de forstyrrer/intefererer.

Men det er med detektorer som med biler...man sværger til ét mærke....så alle svar er nok farvede.... men hvis ellers man holder sig > 3000 kr. evt. kigger på hvad andre har, eller tilmelder sig en klub og låner sig frem.... så skulle man nok kunne finde noget der passer en bedst.

Kigger man her:
fibula.dk/index.php?na...er&mode=da

så kan man se at over 80 har "Satset" på xterra'erne...og det er nok ikke helt uden grund.

Selv blev jeg skuffet over xterrra 30, men glædeligt overrasket over 70'eren.

XP Deus'en er en meget dyr maskine, men går man op i sin hobby så burde det jo ikke betyde noget... det er den eneste fuld ud trådløse maskine...vejer under 1 kg, og har flere single frekvenser til de behov man måtte have.

Så hvis man har pengepungen til det, og man mener at det er en hobby der er kommet for at blive, så kunne det evt. være en Deus man kunne overveje, er man ikke helt sikker så kunne man investeret i en Xterra 705 som med garanti kan sælges videre, da efterspørgslen er pæn høj. Og hvis man blot vil hyggesøge lidt i sin egen mark eller noget, så kan man overveje xterra 30, eller de mere prisgunstige fra f.eks. Tesoro, som ikke er så udbredte, men sagtens kan hamle op med de andre (måske ikke så nem at afsætte igen)

Endeligt kan man jo også kaste sig ud i brugtmarkedet fra start af, for i det hele taget at se om det er noget....her ligger priserne vel fra 1000 kr og opad... man ser af og til en aflagt cscope 1220.

Har slet ingen erfaring med Garrett, men hvad jeg har set f.eks. 150/250 eller hvad de nu hedder de 2 små gule så er jeg langt fra overbevist. Der skal man vist op i deres flagskibe førend det dur til noget.

Cscope er også en gammel spiller, men er ligesom gået i stå og holdt fast i deres non motion analoge maskiner for længe, og er blevet overhalet indenom.

Men igen.... det er som at spørge hvilken bil der er bedst...der findes ingen endegyldige svar....det kommer an på hvem man spørger...men får man nok svar kan man sikkert nok konkludere noget ud fra det.

Spørger man mig er det XP, Claus66 Tecknetics, Tommy Minelab Xterra,Flemming Fisher...osv.

Der er noget med at Technetics T2 er samme som Fisher....mener at de blev opkøbt af netop fisher, og at F-75 er bygget på T2'eren...udseendet mener jeg også er helt ens, men hvor F-75 mere er programmeret til gold/coin shooting, og T2 til relic. Men hvis man ellers ground balancer og indstiller fisher F-75 rigtigt så er det en dræber maskine, men i visse forhold kan den være en satan at få indstillet. Min er blevet ofret til fordel for et projekt som bilver fremvist ved en senere lejlighed ;)
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 9:49 am    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Hvorfor skal vi egentlig drøfte for eller imod den ene eller anden detektor - hvis alle gik med den samme slags, var det kedeligt. Mangfoldigheden er jo dejlig og gør, at man kan gå på de samme marker og finde ting, selv om andre har være over. Men lige som i samfundet, oplever vi her zapper-kulturen. Man køber en detektor og gør man ikke straks nogle gode fund, så er detektoren dårlig og blir skiftet ud. Hallo - en ny detektor kræver tilvænning og der skal også være fund i jorden, for at detektoren kan finde noget. Og det sludder med, at x-terra ikke kan finde sølvmønter er jo helt hen i vejret - har fundet rigtig mange små sølvmønter (x-terraen blir også kaldt sølvmøntstøvsugeren). I går fx. en Hvid Fr. II (0,5 g, 0,8 mm tyk og 14 mm i d - ret meget mindre fås de vel ikke). Har stor respekt for dem, der holder fast i deres "gl." detektor og også for dem, der tør opgradere og for de nørder, der bare skal have det nyeste. Men dem der zapper, fordi de tror at det er detektorens skyld, at de ikke finder noget - tja, de snyder sig selv og smider en masse penge væk. Og grunden til, at der p. t. er en masse DEUS'er til salg er (tror jeg), at folk ikke kan finde ud af at bruge dem.
Tilbage til toppen
Claus [claus66]Medlem

Brobyværk-midtfyn
Indmeldt: Okt 13, 2009
Indlæg: 13
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 11:56 am    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Det er ikke sludder, at jeg ikke fandt nogen sølvmønter, nu stopper du lige lidt, Tommy.
Kan da godt være at jeg har trådt dig over tæerne fordi jeg skrev som jeg skrev, men det er fakta.
Jeg undre mig over at man ikke må kritisere Minelab, eller nogen andre mærker uden at få hovedet skudt af. Jeg kan jo kun beskrive hvad jeg oplever.
Jeg har det fint med at Henrik prøver forskellige maskiner af og giver det videre til andre, som måske også går i købs tanker.
Hvis jeg har lyst til at opgradere og senere finder ud af, at den nye maskine ikke var noget for mig, jamen så "opgradere" jeg da til noget andet. Det er da med til at udvikle og tvinger også producenterne til at blive bedre.
Ting tager tid at lære siger man, men når jeg går på samme mark med en som lige har købt en ny maksine, og han bare finder og finder fra dag 1, så er det jo ikke kun manden det kommer an på.
Dog skal jeg vende mig til de meget anderledes lyde som min T2 har. Lyden i min gamle 705 var meget mere behagelig.
Tilbage til toppen
Kim F. Rasmussen [Kim F. Rasmussen]Medlem

Vendsyssel
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 40
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 6:19 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Jeg må give Tommy ret. x-terra 70 er super god til at finde meget små sølvmønter med det højfrekvente søgehoved, men det kræver to ting: At der er sølvmønter i jorden og at man ikke svinger for hurtigt henover.

_________________
Antikvariske og brugte bger - www.skrold.dk
Tilbage til toppen
Claus [claus66]Medlem

Brobyværk-midtfyn
Indmeldt: Okt 13, 2009
Indlæg: 13
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 7:18 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Jamen fint med at den maskine kan finde små mønter, så skriv dog det, så andre kan overveje om det så er en maskine til dem. Mudderkastning kan vi jo ikke bruge til noget. Jeg tror da egentlig at denne tråd blev oprettet med det ene formål at oplyse folk om, at der findes rigtig mange forskellige og gode maskiner i dag. Samt hvad de enkelte maskiner er gode til og hvilke man måske har prøvet men ikke finder egnet til ens eget brug.
Jeg er ovenud tilfreds med min maskine, som både søger dybt, er hurtig og er let.
Tilbage til toppen
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 7:45 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Hej - Nu var det ike min mening at blande mig yderligere. Men Claus 66 har fat i noget.. jeg vil henvise til trådens start og de 3 første linier..
- Lige lidt weekend overvejelser. Kunne godt tænke mig at starte en lille tråd omkring detektorer.
Her vil så være muligheden for at fremhæve alle fortræffelighederne ved ens detektor, og kritiserer de andres lidt.. Alt sammen uden at blive uvenner – sådan da i teorien. griner griner

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 9:26 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

@claus66 - jeg er skam ikke trådt over tæerne eller fornærmet over din kritik - jeg skrev bare, at det var noget sludder, at x-terra ikke kan finde små sølvmønter. Om du fandt nogle med din x-terra kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om - jeg ved bare, at igennem de 5 år jeg har brugt x-terra har fundet en masse små sølvmønter. Og din nuværende detektor kender jeg ikke, så den kan jeg ikke udtale mig om. Men hvis den passer dig og gir en masse fund, er det jo bare godt.
Og John - jeg blir skam ikke uvenner med nogen, men hvis en ny læser, at x-terraen ikke kan finde små sølvmønter fx., så kunne vedkommende jo fravælge den af netop denne grund. Og det ville jo være synd. (O;
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 9:40 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Back to topic, then ! griner

Jeg er en af de få i Danmark, som søger med den amerikanske maskine TESORO.
Jeg har en Cibola, som står som reserve (Den fandt Havsmarken Vinker )
I dag har jeg opgraderet til en Vaquero.

TESORO-detektorer vil jeg betegne som detektorernes TOYOTA.
Den er vanvittig pålidelig, den er simpel og ganske let, og skulle der ske noget med den er der livsvarig garanti fra fabrikken. :smilewide:

Kigger man på PRIS - YDELSE vil jeg vove den påstand, at Tesoros maskiner er dem, hvor man får allermest ydelse pr. betalt krone.

Jeg har så købt min i USA, hvor den er væsentligt billigere end i Europa.
Omregnet (2009 pris) 2.600 kroner for Vaqueroen med hovedtelefoner og en strandskovl gratis med.

Tesoro er at tænde og søge.
Tesoro Vaquero er en ren "audio" maskine. Ingen metre med tal og udslag, som man skal forholde sig til.

Maskinen er efter min erfaring ekstremt god til meget små genstande, hvilket er noget, som jeg har haft god brug for på handelspladsen med mange små stykker brudsølv og klip af dirhemmønter.
Maskinen er givetvis ikke specielt god til recover ... Den kan blive stum af at ramme et stort stykke jern. Der har man to muligheder. Grav jernet op og sving igen, eller gå videre og find det der måtte ligge neden under næste år. Vinker
Det generer mig ikke så meget. Jeg tænker altid, man får alligevel ikke det hele, og til næste år er marken pløjet igen ! griner

Måske ender jeg også ud med en DEUS en dag. Men indtil videre, synes jeg, at min Tesoro finder meget for mig, og DEUSen er efter min mening for dyr.
Jeg har den opfattelse, at research og systematik i søgningen er mindst lige så vigtige, som en god detektor.
Mange har måske den opfattelse, at bare de køber en DEUS, så er Danefæ-fundene automatisk i hus. Den "overtro" vil jeg advare imod. Vinker

:tommel:


Sidst rettet af Steen Agersø [agersoe] den Lør Aug 20, 2011 9:53 pm, rettet 1 gang
Tilbage til toppen
Hans [Hans]Medlem

Storvorde
Indmeldt: Dec 14, 2007
Indlæg: 28
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Aug 20, 2011 9:43 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

@ Claus
Jeg er ikke enig med dig jeg har gået 4 år med XTERRA 70 & 705
går i dag med en XP DEUS, så jeg har prøvet begge maskiner
Jeg fandt mange små sølvmønter og bmer med X TERRA tror ikke jeg lyver hvis jeg siger mindst 150
Jeg syntes XP DEUESEN finder flere, har prøvet den på områder hvor jeg har gået me X TERRAEN
Tilbage til toppen
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Aug 21, 2011 12:06 pm    Tråd: Re: Detektor evaluering/brug/pris. Besvar, med citat

Dejlig Søndag.. Fandt intet ved den gamle kirke, ud over en 25 øre fra 1990.. Jeg må overtale konen til en NY detektor :smilewide: .. En af de små ting jeg personligt ikke helt har overblikket over er fordele ulemper ved Motion og Non motion.. Min gamle er Non motion, men XP´en (Drømmer stadig) Har begge funktioner. Hvad bruger i, og hvad er fordele og ulemper. Jeg må sige at jeg har rigtig svært ved at kommer over Våd strand og Gårdspladser på gamle gårde med CS 1220 XD.. Jeg har set lidt bruger demo video ude på nettet, og de omtaler funktioner som weet beach og andet. Er det funktioner der kun er på den nye upgraded model (Black).. Mvh John.

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksDetektorer Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side 1, 2  Næste
Side 1 af 2


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum