l detectingpeople.dk › Detektor › Stenalder › Flækker / Skrabere
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Stenalder › Flækker / Skrabere

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 DetektorStenalder › Flækker / Skrabere 
Retur til oversigt Vis/skjul billede information Slideshow BILLEDE 14/73 Send dette billede som et e-postkort Se forrige billede Se næste billede
Flækker 1/2.
Store flækker. Mindre flækker følger i næste billede. Værktøj iblandt eller "bare" flækker? Nogen mulighed for aldersbestemmelse? Mvh, Hans
 
 
Billede information
Tilføjet af:HansF
Fundsted:Mark tæt på hærvejen nord for Vejle
Landsdel:Anden
Fundet med:Andet
Album navn:Flækker / Skrabere
Foreslå et andet album. Klik her.
Nøgleord:flkker
Vist:287 gange
URL:www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=52668.html
 Jonas Jæger [02. September 2012 kl. 14:19]
  Hvis du vil finde ud af om din flække er "bare" en flække eller et værktøj, så skal du kigge efter retouch på flækkens kanter - uden retouch, intet redskab. Det er umuligt at affotografere arkæologisk flint da en masse af oplysningerne går tabt i selve fotoet - det er derfor flint skal tegnes, simpelthen for at understrege de vigtigste karakteristika, mange af hvilke ikke kommer med på billedet, som fx retouch. Så vidt jeg kan se ud fra dit billede kan jeg ikke umiddelbart se retouch på nogle af flækkerne.
Aldersbestemmelse af flækkerne kan også være besværligt, mest fordi de forekommer i alle perioder af stenalderen, men deres form (om de er lange og slanke eller små og grove) samt slagbulens og slagfladens udseende kan lede én på vejen af en nogenlunde (men om noget usikker) datering, men lige nøjagtigt dit udvalg tør jeg ikke placere inden for nogen bestemt kronologisk ramme andet end "stenalder".
 Hans Fynbo [03. September 2012 kl. 05:45]
  Hej Jonas,

Fair nok. Jeg er bange for mine tegneevner nok kommer til kort her.

Nr. 1 til ventre øverst har retoush i den korte øverste kant. Jeg synes flere har retouch i den nedre ende på "næseryggen". Se iøvrigt også kommentarene fra Agersoe, jclau mfl. på min anden post med mindre flækker.

Jeg kan se du er arkæologistuderende - anvender I en eller nogle anbefalelsesværdige fagbøger indenfor typebestemmelse af flint, eller er det noget der læres i felten? Jeg kender "flint fra danmark oldtid", men måske har I andre?

Mvh, Hans
 Jonas Jæger [03. September 2012 kl. 11:20]
  "Flint fra Danmarks Oldtid" er en must-have til typebestemmelse og nok den eneste af slagsen jeg kender til, men Valentin Eriksen, B (ed.): "Flintstudier" er også en god håndbog at have liggende, men den er mere en faglig introduktion til selve studiet af flint.

Med hensyn til retouchen på nr. 1 til venstre, så kan du sidde med en kniv, igen svær at datere udfra da de findes i stort set alle perioder. Men tag og ud investér i Flint fra Danmarks Oldtid, så er du godt i gang.

Udvid/Kollaps indhold Se her

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien