detectingpeople.dk › Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Detektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 DetektorDetektorer og udstyr › Foto/scanner tips og tricks 
104 billeder på 7 side(r) 1 2 34 5 6 7  


17. Oktober 2014 kl. 05:41
Netto belysning af fibel
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Mit kamera har mange indstillinger i hvidbalance menuen, sol,skygge dagslys og diverse kunstlys-indstillinger. Jeg bruger en indstilling der hedder SPECIALOPSÆTNING. Det fungerere på den måde at når jeg har valgt den belysning jeg vil bruge, så sætter jeg et hvidt stykke papir op som jeg focuserer på - sætter hvidbalancen på SPECIALOPSÆTNING og tager et billede. Kameraret indstiller så hvidbalancen automatisk efter det kunstlys man bruger, og husker indstillingen. Husk at i ikke må blande lyset sammen - kun belyse med samme slags pære og sluk alle andre lyskilder i rummet, også pc-skærmen.
Billedet af fiblen er lavet på denne måde, og hvidbalancen / farvegengivelsen er perfekt. Nøjagtig samme farve som i virkeligheden..17. Oktober 2014 kl. 04:46
Justering af Flemmings 5øre
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
@Flemming. Din hvidbalance indstilling må stå forkert da mønten bliver så misfarvet. Formoder at den har ca den farve jeg har hentet frem af din billedfil.
Bruger du auto-indstilling ? Hvad kamera bruger du ?
Du kan garanteret i hvidbalance menuen vælge flere indstillinger - dagslys, sol, skygge og måske flere indstillinger til optagelse i kunstlys. Det er kunstlys-indstillingerne du skal ind og have fat i..16. Oktober 2014 kl. 06:42
Oles billede justeret
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Ole, vi har vel alle været novicer engang.
Ellers fint billede og super mønt. Jeg har lige justeret hvidbalancen for dig, syntes den var for blå.
En gammel fotograf sagde engang til mig: Husk at kameraet ikke laver billderne, det gør lyset.. Men kameraet bruger lyset til at fange billederne.
Mange faktorer har selvfølgelig betydning, opløsning, optikkens kvalitet osv, men uden den rigtige belysning kan det andet være lige meget. Leg og eksperminter med belysningen. Prøv at google lidt på det, der ligger mange gode forklaringer derude. Søgeord: foto, belysning, hvidbalance osv. God fornøjelse16. Oktober 2014 kl. 04:18
Tronskiftespecie 1848 - næsten 30 sterling sølv (bemærk størrelsen på den lille sølvmønt) - ikke fundet med detektor, men vist som eksempel på foto med primitivt udstyr. Billedet er taget uden stativ og uden lang eksponeringstid.
Harpøth

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Foto taget før Pouls relevante kommentarer til mit tidligere uploadede foto. Desværre er jeg kun en novice, når det gælder fotografering,


16. Oktober 2014 kl. 01:42
To "forskellige" enører fra 1907! Fotoet er taget med et almindeligt håndholdt lommekamera (LUMIX) belyst af to LED-lamper fra NETTO til en samlet pris på 30 kr - efter tip fra Poul.
Harpøth

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks15. Oktober 2014 kl. 03:10
Lamperne fra Netto
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er så lamperne fra netto,, som Flemming efterlyste et billede af.


14. Oktober 2014 kl. 04:02
Belysning fra Netto
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Købte i dag to led-lamper i Netto. Lamperne sidder på en flex stang som kan formes som fod og justeres frit efter behov.
Skide praktiske og giver det rigtige lys.. Døm selv
30 kr stykket16. Juli 2014 kl. 17:35
En lille lyskasse.
flemse

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Her er en lille transportabel lyskasse jeg har lavet - håber den kommer til at virke efter hensigten.
Gode fif og råd modtages gerne.21. Maj 2014 kl. 06:15
Bronzesmelte og trompetfibel fra aftentur (justeret)
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Justeret i gratisprogrammet Photofiltere.
Justeret med Gamma, kontrast og farvemætning.19. Maj 2014 kl. 03:38
Test af photobox.. med konens køkkenvægt som bund :-)
Dennis Maigaard

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Sony @200, standard objektiv (18-70) på stativ, macro, uden blitz
Sort papkasse, med objektet på sort glaskøkkenvægt
Belyst med en Maglite pen :-)07. Maj 2014 kl. 07:43
Min første Ferrari. Focus stakket af 28 fotos
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
I forbindelse med mit forrige indlæg om fotoopstilling, vil jeg lige nævne at når man vælger optikkens superpunkt, så vælger man jo samtidig en stor blænde og har derfor ikke ret stor dybdeskarphed i sine billeder. Man kunne vælge at optage på fx blænde f32 og få den store dybdeskarphed, men desværre går det så ud over billedkvaliteten.
Derfor laver jeg tit focus stacking af flere optagelser med forskelligt focus område af genstanden. En bøjet mønt skal typisk laves af 2-3 optagelser for at stå skarpt overalt.
Eksemplet med ferrarien er mere ekstremt, da billedet med den største dybdeskarphed er lavet af 28 enkeltoptagelser.
Billedet øverst til venstre er det første i stakken, og det sidste er af alle 28.
Billederne er lavet i programmet Helicon focus07. Maj 2014 kl. 06:34
På opfordring er her en kort forklaring på hvordan jeg laver mine fotos
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Hvad opstilling og belysning angår, er det kun fantasien der sætter grænserne. Derfor vil jeg her holde mig til opstillingen med den blå baggrund.
Materialerne er: Et blåt og et sort stykke karton. Tre cykellygter fra brugsen ( 30 kr stykket). Fordelen ved disse lygter er at de matcher kameraets hvidbalance til flashen. Man vælger altså flash indstillingen, men vælger ikke at bruge flash til optagelsen. Man skal osse vælge at lade kameraets lysmålings indstilling stå på spot..
Jeg vælger den indstilling på kameraet hvor jeg styrer blænden, kameraet vælger så selv lukkehastigheden. Fordelen ved at kunne vælge blænden, er at man så kan vælge optikkens "superpunkt". Superpunktet er den blænde hvor optikken tegner skarpest, og den er som hovedregel to blænder under den største blænde. Dvs at er optikkens største blænde f2 så skal man vælge f4.
Optagelse: Man stiller det sorte karton lodret bag det blå, så kan man få den blå farve til at glide trinløst over i sort.
Man skal have kameraet på stativ og bruge kameraets selvudløser for at undgå rystelser, da eksponeringstiden kan være flere sekunder. Vigtigt er osse at kameraets spot markering er på genstanden, for det er der vi vil måle lyset. Det er osse vigtigt at lave optagelsen i et mørklagt rum, da andre lyskilder, end lygterne, kan forvirre kameraets hvidbalance og dermed fejlfarve optagelsen.
Jeg optager i rå-format (RAW) da man i disse billedfiler har alle data der kommer ind i kameraet til sin rådighed, og dermed langt større justerings muligheder i efterbehandlingen. Mener at huske at der i jpeg formatet er 256 justerings muligheder pr pixel, men i RAW er ca 4000 - 5000 justerings muligheder.
PS. Husk osse at optage på laveste iso, det giver den højeste opløsning. Jeg optager på iso 100. Prøv at klikke på de små billeder i billedet af opstillingen.
Slutter her, men stil gerne spørgsmål hvis i har nogen...05. Maj 2014 kl. 15:00
Skab din egen udstilling der hjemme.
Tcolberg

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Var en tur i Ikea igår og faldt over denne udstillings montre, med LED lys ! :)
Læs mere på selve billedet.11. Marts 2014 kl. 09:49
Forespørgsel til fotointeresserede og alle andre
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Jeg har erfaret at der er en del medlemmer herinde som nyder at arbejde med fotodelen af vores fælles hobby. Og at en del andre gerne vil igang, men måske bliver bremset af at det kan virke uoverskueligt at sætte sig ind i det tekniske.
Jeg vil gerne slå et slag for FOTOGRAFERINGEN, men ved ikke lige hvordan jeg skal gribe det an.
Jeg vil gerne høre om i andre synes at det er en god ide ?
Dette er jo ikke et fotoforum, men fotos er jo trods alt uundværlige herinde..
Altså - er det en god ide at bruge forummet her, til dele foto-erfaringer og lære af hinanden, og har i nogen forslag til hvordan vi i så fald griber det an ?13. Januar 2014 kl. 04:59
Brudsølv fra Havsmarken
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Testbillede nr 2
Fotograferet på køkkenvægtens sorte glasplade, og stacket sammen af 26 billeder i programmet Zerene stacker.10. Januar 2014 kl. 07:29
Forgyldt brudsølv fra Havsmarken
Poul

Detektorer og udstyr
Foto/scanner tips og tricks
Har ladet mig inspirere af de fine fotos fra Staffordshire Hoard på en sort refleksiv baggrund: www.davidrowan.org/con...ire-hoard/ . Har ikke kunne finde et sort matriale der kunne bruges, men da fruen kom hjem med en digital køkkenvægt, fra super brugsen, som havde den perfekte sorte overflade så jeg straks mulighederne. Her er så det første resultat. Billedet er sammensat af 6 fotos med forskellig focus for at opnå fuld dybdeskarphed - samme teknik som ved Staffordshire Hoard. Jeg har tilstræbt en helt sort overflade istedet for den mere grå som er på billederne fra Staffordshire Hoard, men det er jo en smagssag.
Stykket er 13 X 8 mm


Udvid/Kollaps indhold Se her
Racer 2
Ny model

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien